EVROPA IMA NOVE ŠAMPIONKE! Engleskinje uspele ono što muškarci nisu, i to na SENZACIONALAN način! (VIDEO)
Fudbalerke Engleske, Foto: Neil Hall/EPA

veliki uspeh!

EVROPA IMA NOVE ŠAMPIONKE! Engleskinje uspele ono što muškarci nisu, i to na SENZACIONALAN način! (VIDEO)

Engleska je trijumfovala 56 godina nakon što je njen muški tim pobedio Zapadnu Nemačku u finalu Svetskog prvenstva 1966. godine

Objavljeno: 21:39h

Ženska reprezentacija Engleske osvojila je Evropsko prvenstvo u fudbalu, pobedom protiv Nemačke nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Poražena selekcija je u meč ušla bez Aleksandre Pop, ponajbolje igračice koja se povredila pred sam start meča. Stoga će sigurno imati za čim da žale.

Uprkos tome, bile su u ravnopravan protivnik u meču koji se nakon 90 minuta završio rezultatom 1:1. U strelce su se upisale Ela Toni i Ela Magul.

Naposletku je presudio gol nakon kornera u 110. minutu, a postigla ga je napadačica Sitija Kloi Keli. Velika pometnja je bila u šesnaestercu Nemačke nakon kornera, a najspretnija je bila Keli koja je postigla gol vredan titule šampiona Starog konitnenta.

Na taj način su "lavice" uradile ono što njihove kolege nisu uspeli u velikom finalu Evropskog prvenstva protiv Italije.

Engleska je trijumfovala 56 godina nakon što je njen muški tim pobedio Zapadnu Nemačku u finalu Svetskog prvenstva 1966. godine, što je da sada bila jedina velika titula za Englesku u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji.

Utakmicu na Vembliju gledala su 87.192 navijača, što je rekord Uefinog takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.