VELIKO RAZOČARANJE ZA DUŠANA TADIĆA!
Dušan Tadić, Foto: Profimedia

šteta!

VELIKO RAZOČARANJE ZA DUŠANA TADIĆA!

Kapiten Srbije ostao bez trofeja

Objavljeno: 08:02h

U utakmici Superkupa Holandije PSV iz Ajndhovena je savladao Ajaks u Amsterdamu u spektakularnom meču na "Johan Krojf" areni završenom rezultatom 5:3 (2:1).

U debiju Ruda van Nistelroja na klupi i utakmici u kojoj je praktično svaki napad mogao da donese pogodak, "Filipsovci" su pokazali ozbiljan napredak u odnosu na prethodnu sezonu i zadali su prvi udarac Dušanu Tadiću i saigračima u novoj sezoni.

Eredivizija počinje sledećeg vikenda i Ajaks će braniti titulu osvojenu u "foto-finišu" u maju.

Superkup je obeležio Hus Til, novi napadač PSV-a stigao iz Fejenorda, postigavši tri pogotka, a sva tri bila su ključna da se održi prednost u odnosu na Ajaks.

Iako su "kopljanici" prvi poveli u 15. minutu pogotkom novajlije Stivena Bergvajna, Til je već do poluvremena preokrenuo golovima u 32. i 45. minutu.

Posle devet minuta igre u nastavku je Entoni sa distance matirao golmana gostiju iz Ajndhovena, ali je ubrzo PSV prelomio susret.

U 65. je sjajni Gakpo pogodio za 3:2, potom se i povredio, da bi četiri minuta kasnije Til kompletirao het-trik i stavio tačku

Iako je u 72. minutu Kudus prelepim "drop-kik" udarcem ponovo smanjio zaostatak Ajaksa, posle četiri minuta je Bejsi dobio crveni karton i nade Ajaksa su utihnule.

Tačku na meč stavio je mladi Simons u prvom minutu nadoknade i PSV je ponovo odneo trofej Superkupa iz Amsterdama.

Prošle sezone u istoj utakmici tim iz Ajndhovena je trijumfovao rezultatom 4:0, ali su kasnije Tadić i drugovi uspeli da osvoje najvažniji trofej, titulu u Erediviziji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.