OVAKO JE MILOJKO PANTIĆ UDARIO NA MATIĆA ZBOG CVETA MAKA: I tvoji sunarodnici su 4 godine granatirali Sarajevo!
Milojko Pantić, Foto: Marina Lopičić

zaplakao tokom govora

OVAKO JE MILOJKO PANTIĆ UDARIO NA MATIĆA ZBOG CVETA MAKA: I tvoji sunarodnici su 4 godine granatirali Sarajevo!

Na predstavljanju Nemanje Matića u Romi, bilo je priče o "cvetu maka" koji je odbijao da nosi. To nas je podsetilo na izjavu legendarnog komentatora Milojka Pantića.

Objavljeno: 12:55h

Svojevremeno je podsetio Pantić i na velikog poetu Izeta Sarajlića koji je napisao pesmu "Večeras ćemo za njih voljeti" posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine.

Pantić je tada takođe poručio Matiću i da su njegovi sunarodnici, zemljaci četiri godine držali pod opsadom, bombardovali i granatirali građane Sarajeva.

Neverovatno: DIBALA REŠIO DA SE ZAMERI MATIĆU - Da li će mu Srbin popustiti?

- Dragi naš dobri dečače Nemanja, moraš da znaš da cvet maka nema veze sa NATO paktom, a tvoji i naši sunarodnici su čitave četiri godine bombardovali i granatirali stanovnike grada Sarajeva.

U tom Sarajevu živeo je veliki poeta Izet Sarajlić koji je napisao pesmu "Večeras ćemo za njih voleti" posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine i tako dao veliki doprinos balkanskoj kulturi sećanja na ovaj događaj. Pokazao je time kako treba poštovati sve, a ne samo svoje žrtve. Dragi naš dobri Nemanja Matiću.

Na predstavljanju u Rimu, Matić je rekao sledeće:

"Nosio sam 'popi' godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da je taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine", ispričao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

NEMANJA MATIĆ OTKRIO KO IMA VELIKI UTICAJ NA NJEGA U KARIJERI! "Trebalo mu je manje od 5 minuta"

"Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natera da stavi moju sliku na noćni stočić".

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.