Neverovatno: DIBALA REŠIO DA SE ZAMERI MATIĆU - Da li će mu Srbin popustiti?
Paulo DIbala, Foto: Profimedia

fk roma

Neverovatno: DIBALA REŠIO DA SE ZAMERI MATIĆU - Da li će mu Srbin popustiti?

Novi fudbaler Rome Paulo Dibala rekao je da će pružiti maksimum kako bi pomogao mladoj rimskoj ekipi da pobedjuje.

Objavljeno: 22:58h

"Stekao sam iskustvo posle svih tih godina u Juventusu, klubu koji je navikao na pobede i to se na vas prenese od prvog dana. Pružiću maksimum, pogotovo u svlačionici, pošto smo mlad tim, da donesem iskustvo, da pomognem da pobeđujemo i da ostanemo pozitivni u teškim trenucima tokom sezone", rekao je Dibala na predstavljanju.

Roma je prošlu sezonu u Seriji A završila na šestom mestu i osvojila je novo evropsko takmičenje, Ligu konferencija.

"Roma je prošle sezone osvojila vrlo, vrlo važan trofej, pa sad imamo veće ambicije u budućnosti", naveo je 28-godišnji argentinski fudbaler.

On je dodao da je spreman da igra na bilo kojoj poziciji koju mu dodeli trener Žoze Morinjo.

Nuđena mu je desetka, ali je umesto nje izabrao broj koji je pikirao Nemanja Matić

- Direktor kluba mi je predložio broj 10. Razgovarali smo, ali znam koliko je taj broj važan u Romi. Taj dres mora da bude Totijev zbog svega što je uradio za klub. Njegov je. Možda ću jednog dana da mogu da nosim dres sa brojem 10, ali do tada nosim 21 jer sam sa tim brojem počeo da pobeđujem. I želim da nastavim da radim“, istakao je Dibala.

Takav stav Argentinca, nije prošao bez reakcije navijača "vučice" koji su se u velikom broju okupili kako bi na zaista spektakulran način pozdravili novo pojačanje tog kluba.

Dibala je karijeru počeo u argentinskom klubu Instituto, za prvi tim igrao je u sezoni 2011/2012, a zatim je prešao u Palermo, za koji je igrao tri godine pre nego što je potpisao za Juventus.

Sa crno-belima osvojio je pet titula u Seriji A, četiri trofeja Kupa, tri Superkupa, Seriju B i igrao je u finalu Lige šampiona.

Poslednje dve godine u torinskom klubu imao je problema sa povredama.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.