ALEKSANDAR VUČIĆ O GRADNJI NACIONALNOG STADIONA! Izabran deo grada: "To je moranje, PARE NISU PROBLEM!" (FOTO)
Predsednik Srbije oduševio je ljubitelje fudbala!, Foto: Printscreen/Pink TV

šokiraćete se kada vidite sumu novca!

ALEKSANDAR VUČIĆ O GRADNJI NACIONALNOG STADIONA! Izabran deo grada: "To je moranje, PARE NISU PROBLEM!" (FOTO)

Na novom nacionalnom stadionu će fudbal moći da gleda 52.000 ljudi.

Objavljeno: 11:02h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak da će za dva meseca krenuti kompletna izgradnja infrastrukture oko budućeg nacionalnog stadiona.

Predsednik je gostujući na "TV Pink" otkrio i koliki će biti kapacitet sportskog objekta za koji je sada najavljena nova lokacija.

NEJMAR PRED DUEL SA SRBIJOM IMA SUĐENJE! Preti mu kazna zatvora, tužba datira od 2013. UKLJUČENI I ČELNICI BARSE!

Umesto dosadašnjeg Surčina, sada se pominje Novi Beograd, a izgradnja bi trebalo da košta oko 257 miliona evra.

- Svako svoje dete da povede i muško i žensko, da uživaju u fudbalskoj igri. To će biti najrazvijeniji deo grada - rekao je Vučić.

1 / 7 Foto: Printscreen/Pink TV

Na novom nacionalnom stadionu će fudbal moći da gleda 52.000 ljudi.

- Pogledajte kako će izgledati Nacionalni stadion koji ćemo napraviti. Neka oni govore to nemojte to da gradite, pa treba ljudima, treba narodu. Evo da vam pokažem i kako će izgledati stadion 'Čika Dača' u Kragujevcu. Ne samo spolja, već iznutra, pogledajte. Imaćete voz do stadiona. Izgledaće kao 'Alijanc arena' u Minhenu - rekao je predsednik Srbije.

Stadion
foto: Prinstcreen/ Minisarstvo finansija

Ovaj objekat je dugogodišnja tema, nije još došlo do začetka realizacije. O njemu govorio i selektor Dragan Stojković Piksi.

- To je moranje, jedna zemlja mora da ima nacionalni stadion. Ne mora da se zove nacionalni, ali mora da ima objekat reprezentativnog kvaliteta. Ja bar očekujem do 2025. da ga imamo. Razgovore koje sam imao sa relevantnim ljudima, uverili su me da ćemo do 2024. to napraviti i da ćemo biti ponosni na jedan objekat te vrste. U planu je i da se sazida administrativni centar FSS, u fazi smo traženja lokaliteta. Već je to na stolu i FSS će već da odluči gde i kako, pošto novac nije problem. A FSS mora da ima administrativni centar sa svim onim što FIFA i UEFA traže. Generalno, mislim da nam fudbal ide dobro - rekao je Stojković.

Vučić je u četvrtak naveo i da će uskoro biti završeni stadioni u Leskovcu, Zaječaru i u Loznici, a da se sve gradi po standardima UEFA.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.