LUKA JE HTEO DA ODUSTANE OD SVEGA, A SADA ĆE NA MEGDAN ZVEZDI! Nestvarna priča hrvatskog napadača!
Luka Juričić, Foto: Profimedia

heroj pjunika

LUKA JE HTEO DA ODUSTANE OD SVEGA, A SADA ĆE NA MEGDAN ZVEZDI! Nestvarna priča hrvatskog napadača!

Luka Juričić zamalo završio karijeru, a sada je junak svog tima

Objavljeno: 11:27h

Crvena zvezda će se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa ekipom Pjunika. Šampioni Srbije i Jermenije će prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrati 3. avgusta, a meč će početi u 20:45. Revanš se igra nedelju dana kasnije, 10. avgusta, a satnica će naknadno biti određena.

Nakon minimalnog poraza u Jerevanu, Pjunik je sa ubedljivih 4:1 pobedio Didelanž u Luksemburgu i prošao u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Junak trijumfa bio je Luka Juričić, hrvatski napadač koji je sa dva gola kreirao preokret i trasirao put ka pobedi svojoj ekipi.

Ovaj 25-godišnji fudbaler iza sebe ima prilično tešku priču, obzirom na to da su mu do 21. godine čak tri puta pucali ligamenti kolena. - Bilo je trenutaka kada sam hteo da dignem ruke od svega i dosta ljudi mi je govorilo da se okrenem fakultetu i da se okanem fudbala, jer sam i na tom polju bio dobar. Završio sam gimnaziju kao vrlo dobar učenik, ali previše volim fudbal da sam mogao tako lako da odustanem. Te tri povrede, sam sve doživeo do 21. godine i vidim da ima vremena tu još, bio sam jako mlad. Bilo je jako teško nakon svih tih povreda vratiti se, ali drago mi je da sam uspeo i da mogu nekome možda u budućnosti da budem inspiracija da nikada ne odustaju, bez obzira kakve prepreke bile na njihovom putu - rekao je Juričić svojevremeno za "Sport Sport ba."

Ono što je kod njega interesantno jeste činjenica da se iz treće lige Hrvatske vraćao ka vrhu, samo da bi "od nule" ponovo izgradio svoj put. Tako je iz trećeligaša Neretvanca prešao u Šibenik, da bi kasnije nosio dresove Željezničara, i korejskog Gimpa, odakle je stigao u Jerevan. Deluje da u Pjuniku igra izuzetan fudbal i da ima sve što mu je potrebno, a dobra partija protiv Didelanža stvorila mu je mogućnost da se nađe na velikoj sceni, gde će igrati dvomeč protiv Crvene zvezde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.