STANKOVIĆ OTKRIO DA LI ĆE NOVAJLIJE DEBITOVATI: Na slatkim smo mukama, sklapamo MOZAIK KOJI ĆE DA ISPIŠE ISTORIJU!
Dejan Stanković, Foto: Starsport©

zahvalan direktorima

STANKOVIĆ OTKRIO DA LI ĆE NOVAJLIJE DEBITOVATI: Na slatkim smo mukama, sklapamo MOZAIK KOJI ĆE DA ISPIŠE ISTORIJU!

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra u Lučanima ekipi Mladosti

Objavljeno: 19:53h

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, rekao je danas da je na "slatkim mukama" kada je reč o startnoj postavi za predstojeću utakmicu protiv Mladosti i dodao da će novajlije Aleksandar Pešić i Stefan Mitrović igrati u Lučanima.

- Svi smo na slatkim mukama, ali to je stav Crvene zvezde kao kluba, da se raste iz dana u dan, da se jača konkurencija na svakom mestu i da se podmladi tim. To je naš prirodni put i zadovoljan sam, a svakako da je dobro biti na slatkim mukama kada imaš fenomenalnu grupu igrača koja može da iznese godinu na leđima. Na nama je samo da napravimo pravi odabir - rekao je Stanković.

Aleksandar Pešić
foto: Starsport©

- Što se tiče novajlija, možemo ih očekivati na terenu... Mitrović je u takmičarskom ritmu, tu nema problema. Pešić je odigrao dve prijateljske utakmice po 45 minuta, posle imao prehladu koja ga je odvojila od terena, a sa nama je odradio tri treninga. Svakako ga možemo očekivati - dodao je on.

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra u Lučanima ekipi Mladosti, u utakmici trećeg kola Superlige Srbije. Meč je odložen za nedelju zbog velikih vrućina predviđenih za prvobitni termin.

Crveno-beli su novu sezonu počeli sa dve pobede, odnosno šest bodova, dok Mladost ima samo bod.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

- Dosta puta smo igrali protiv Mladosti i oni gaje specifičan način fudbala. Dosta pokrivaju jedan-na-jedan po terenu, ne znam da li se to promenilo ove godine, možda malo manje rade direktan presing - rekao je Stanković.

- Zvezda mora da ide na sva tri boda, nema izgovora i prepreka da se dođe do cilja - dodao je on.

Trener Zvezde je naveo da je zadovoljan što je utakmica zbog velikih vrućina odložena za jedan dan i što će se igrati u večernjem terminu.

- Sigurno neće biti vruće kao što je trebalo da bude, a mi ćemo gledati da budemo na svom nivou - rekao je Stanković.

Govorio je i o statusu Mustafe Ibrahima i Vladimira Lučića.

- Videćemo što se tiče pozajmica za njih, jer prelazni rok još traje i sklapamo kockice da to bude perfektan mozaik ekipe koja će pokušati da ispiše istoriju. Još pričamo i ima vremena za konačne odluke - rekao je Stanković.

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, Fudbal
foto: Starsport

Crvena zvezda će kvalifikacije za Ligu šampiona početi protiv pobednik duela luksemburškog Didelanža i jermenskog Pjunika. Prvi meč pripao je Luksemburžanima u gostima - 1:0.

- Gledali smo malo utakmicu, jer smo u to vreme imali trening. Do tad, nas čekaju utakmice sa Mladosti i sa Radnikom. Kada saznamo ko je rival, detaljnije ćemo analizirati. Svakako da je ogromna prednost što ćemo do prve evropske utakmice odigrati četiri prvenstvena meča. Prednost je i što je ekipa na broju - rekao je Stanković.

- Zahvalio bih se direktorima Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli, jer su odradili odličan prelazni rok u pravom trenutku za trenera, jer ih imam sve na broju pred početak kvalifikacija. Ulogu favorita ne izbegavamo, nije to naš način, ali ima vremena do toga - dodao je on.

Utakmica između Mladosti i Crvene zvezde igra se u nedelju od 21.00.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.