ZVEZDA I PARTIZAN DRAKONSKI KAŽNJENI! Ovo se više ne prašta!
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport©

počelo je žestoko

ZVEZDA I PARTIZAN DRAKONSKI KAŽNJENI! Ovo se više ne prašta!

Pooštrene sankcije, "večiti" će to prvi osetiti na svojoj koži

Objavljeno: 12:14h

Nije se valjano ni zakotrljala lopta na fudbalskim terenima u Srbiji, a klubovi već moraju da plaćaju žestoke novčane kazne.

Partizan i Zvezda će tako morati da "namire" po 500.000 dinara na račun Fudbalskog saveza Srbije zbog nedozvoljene upotrebe pirotehnike na svojim mečevima 1. kola, javlja Sport Klub.

Pristalice crveno-belih su "preterale" na meču protiv Radničkog iz Niša na stadionu "Rajko Mitić", dok su Grobari isti greh napravili u Ivanjici kada su gostovali Javoru i kada je meč nakratko bio prekinut zbog toga što je jedna baklja završila na terenu.

Bakljada
Bakljadafoto: Espreso/ Miloš Dreković

Posle izmenjenih odredbi Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije, uvedena je "nulta tolerancija" na upotrebu pirotehničkih sredstava na utakmicama i klubovima će biti izricane kazne posle svakog odigranog kola, a ne kao do sada - kumulativno.

Komisija sa predsednikom Ivanom Nikolićem na čelu odlučila je da odmah krene u obračun sa nesportskim ponašanjem na tribinama. Već je poznato da su na tapetu za drugo odigrano kolo Crvena zvezda, Vojvodina i Radnički 1923 zbog "ispada" navijača, dok Partizan nije među popisanima posle gostovanja u Nišu protiv Radničkog.

Klubovi mogu da se žale na odluku Komisiji za žalbe Fudbalskog saveza Srbije, drugostepenom organu.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.