GOSPODSKI: Bivši trener Partizana "LJUDSKI" častio taksistu koji je Nojeru vratio novčanik!
Lotar Mateus, Foto: Profimedia

lekcija

GOSPODSKI: Bivši trener Partizana "LJUDSKI" častio taksistu koji je Nojeru vratio novčanik!

Vozač je, kako bi vratio ono što pripada reprezentativcu Nemačke, prešao ukupno oko 120 kilometara i navodno potrošio čak 400 evra na gorivo

Objavljeno: 19:39h

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus odlučio je da časti taksistu koji je nedavno vratio izgubljeni novčanik golmanu Bajerna Manuelu Nojeru, preneo je Bild.

Nemački list je prethodno objavio kako je taksista po imenu Azir S. pronašao novčanik u kom su bili novac i dokumenti Manuela Nojera, ali je ostao uskraćen za očekivanu nagradu.

Taksista koji je tog dana vozio nemačku zvezdu, pronašao je novčanik nekoliko sati kasnije dok je čistio automobil po završetku smene.

- Ime i adresa Manuela Nojera bili su na ličnoj karti. Unutra je bila i Viza Platinum kartica, crna MasterCard i oko 800 evra u gotovini - ispričao je Azir za Bild.

Pošteni taksista odlučio je da sve to vrati Nojeru, pa je otišao do njegove kuće u Lehelu, ali ga nije bilo tamo. Onda je otišao u grad Tegernze gde golman Bajerna ima imanje, ali i tamo ga nije bilo. Jedan od stanovnika mu je rekao da Nojerov menadžer živi u blizini, pa je otišao kod njega.

- Otvorio mi je vrata, sve sam predao i ostavio svoje kontakt podatke - rekao je taksista koji je priču očito hteo da podeli s novinarima.

Muškarac je, kako bi vratio ono što pripada reprezentativcu Nemačke, prešao ukupno oko 120 kilometara i navodno potrošio čak 400 evra na gorivo.

Manuel Nojer
foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

Nakon dve sedmice dobio je paket. U njemu je bio dres Manuela Nejera s autogramom. Nije bilo poruke ni zahvalnice, a kamoli novca kom se vozač taksija očigledno nadao.

- Nagrada je sprdnja! Imam četvoro dece i šta da radim s tim dresom? - pitao se uzrujani muškarac.

Hazir S. je čak kontaktirao Bajern Minhen kako bi dobio neku odštetu, ali klub ga je ignorisao. Manuel Nojer, pak, nije odgovarao na novinarska pitanja o slučaju.

Priču je, međutim, čuo Lotar Mateus i povukao gospodski potez. Odlučio je da od Azira otkupi dres Manuela Nojera za 1.000 evra, a potom ga je predao na aukciju kako bi prikupio novac za humanitarne svrhe.

Lotar Mateus, Anastasija Klimko
foto: EPA/Valeriano di Domenico

- Znam kako je izgubiti novčanik. Mnogo je posla kasnije. Nove kartice, dokumenti. Svaka mu čast što je spasio Manuela većih nevolja - izjavio je Mateus.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.