TEN HAG PRAVI NOVI AJAKS U MANČESTERU: Kristijan Eriksen potpisao za Junajted!
Kristijan Eriksen se vraća na veliku scenu, Foto: EPA/Maurice van Steen

zvanično

TEN HAG PRAVI NOVI AJAKS U MANČESTERU: Kristijan Eriksen potpisao za Junajted!

Holandski trener se tokom rada u domovini uverio u kvalitete pojedinih fudbalera i pre svega pokušava njih da dovede u tim, što se sada još jednom potvrdilo

Objavljeno:

Erik ten Hag polako sastavlja igračku slagalicu kakvu želi u Mančester junajtedu.

Holandski trener se tokom rada u domovini uverio u kvalitete pojedinih fudbalera i pre svega pokušava njih da dovede u tim, što se sada još jednom potvrdilo.

Prethodno se spekulisalo, sada je zvanično - Kristijan Eriksen je novi fudbaler Mančestera i predstavlja drugo zvanično pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Kristijan Eriksen
foto: Profimedia

Junajted je potvrdio potpis sa danskim reprezentativcem do juna 2025. godine.

- Mančester junajted je poseban klub i ne mogu da dočekam da sve počne. Imao sam privilegiju da igram na "Old Trafordu" mnogo puta, ali učiniti to u crvenom dresu Junajteda će biti neverovatan osećaj - bile su prve reči Eriksena od potpisivanja ugovora.

Nakon svega što se izdešavalo na Evropskom prvenstvu 2021. godine kada je Kristijan kolabirao nasred terena, Eriksen se vratio fudbalu i Premijer ligi i nosio dres Brentforda, a sada se vraća u tim koji stremi ka vrhu tabele.

Tokom svoje premijerligaške karijere, Eriksen je odigrao 237 mečeva, postigao 52 i namestio 71 gol. U reprezentaciji je postigao 38 golova na 115 utakmica.

Danac je od 2008. do 2013. igrao za Ajaks, a Ten Hag je u njegovoj poslednjoj sezoni trenirao Go Ahed Igls u Erediviziji.

Erik ten Hag
foto: EPA/Olaf Kraak

Potom se stručnjak iz drugog tima Bajerna vratio u Holandiji kao prvi trener Utrehta od 2015. do 2017. kada je preuzeo slavni amsterdamski klub i sa Ajaksom osvojio tri titule prvaka, dva kupa i zabeležio jedno polufinale Lige šampiona.

Ugovor sa Junajtedom potpisao je prethodno levi bek Tajrel Malasija iz Fejenorda, a očekuje se da uskoro stigne univerzalac Lisandro Martines - iz Ajaksa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.