FSRIS ODGOVORIO NA DOPIS ŠURBATOVIĆA: Statut je usvojen, nadamo se da je ovo samo UJDURMA nepoštenih pred izbore!
Jovan Šurbatović, Foto: FSS

"kuva" u fss

FSRIS ODGOVORIO NA DOPIS ŠURBATOVIĆA: Statut je usvojen, nadamo se da je ovo samo UJDURMA nepoštenih pred izbore!

Sada je stigao odgovor iz Niša u vidu saopštenja Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije

Objavljeno: 19:06h

Sportklub je juče preneo vest da je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, uputio u kancelariju Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije obaveštenje o mogućem uvođenju vanrednih mera „za primenu Statuta FSS“. Pismo naslovljeno na Ivana Hadži Đorđevića, prvog operativca FS Regiona istočne Srbije, između ostalog sadrži i nekoliko konkretnih zamerki, pod pretnjom prinudne uprave.

Sada je stigao odgovor iz Niša u vidu saopštenja Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, koje prenosimo u celosti:

"Povodom tesktova u medijima na temu eventualnog uvođenja vanrednih mera za primenu Statuta, Fudbalski savez regiona istočne Srbije (FSRIS) želi da informiše sportsku i celokupnu javnost o sledećim činjenicama.

Fudbalski savez regiona istočne Srbije do sada nije davao nikave komentare i odgovore medijima i ovo je prvi put da se oglašavamo na ovu temu.

Na dopis gospodina Jovana Šurbatovića kojim zamera na slaboj komunikaciji i sprovođenju odnosno nesprovođenju određenih radnji FSRIS, a sve u cilju usporavanja izvršavanja obaveza Fudbalskog saveza Srbije prema UEFA i FIFA i najavljuje mogućnost privremene uprave u FSRIS odgovaramo da je FSRIS postupio po svim nalozima FSS, uostalom kao i drugi članovi – regioni saveza. Statut FSRIS je prvi usvojen od svih regionalnih statuta, a statuti okružnih i opštinskih saveza su takođe usvojeni blagovremeno čime je FSRIS ispunio sve svoje obaveze.

Zlatna lopta FSS, Stefan Mitrović, Jovan Šurbatović, Stevan Dika Stojanović, Nenad Bjeković
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

U nameri da pomogne FSS-u FSRIS je na sednici Skupštine trenerske organizacije usvojio novi pravilnik. FSRIS je spreman da veoma brzo usvoji i novi pravilnik sudijske organizacije odmah po usvajanju pravilnika na nivou FSS.

Izvršni odbor FSRIS-a je na sednici 09.07.2022 godine usvojio sve liste službenih lica i dostavio ih FSS-u. Kako su sve lige odigrane na vreme, da je pripremljeno novo prvenstvo i da su sve statutarne radnje urađene (usvojeni svi statuti i pravilnici) nejasno je na šta se odnose zamerke i komentari.

FSS u FSRIS-u ima dobrog i ažurnog saradnika i nadamo se da je ovo samo ujdurma nekolicine ljudi koja na nepošten način žele da pobede na predstojećim izborima jer uvođenje vanrednih mera regionalnom savezu u trenutku kada su već raspisani izbori bi bio veliki presedan i paradoks demokratskim principima na kojima se bazira novi Statut FSS.

Tačno je da je po članu 96 Statuta FSS "pre uvođenja mera IO FSS dužan da u pisanoj formi upozori subjekte sa tačnim rokovima za ispravljanje nedostataka koji su doveli do povrede Statuta'', IO FSS je na sednici 22.6.2022 godine doneo odluku koju Vam dostavljamo u prilogu i upozorio nas da do 15.7.2022 moramo da uskladimo sve Statute regionalnog, okružnih i opštinskih Saveza.

Jovan Šurbatović i Novica Tončev
Jovan Šurbatović i Novica Tončevfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Ipak na navedenoj sednici nije prihvaćeno da prisustvuje Zamenik predsednika FSRIS koji bi izneo tačne informacije da je FSRIS već uskladio statute i da je ovakva odluka nepotrebna, a poznato je da samo FSRIS već osam meseci nema svog predstavnika u IO FSS.

Na sutrašnjoj sednici FSS će generalni sekretar FSRIS o svemu učinjenom obavestiti IO FSS.

Kome i zašto je odgovaralo da naš predstavnik ne kaže istinu na sednici 22.6.2022, kome i zašto odgovara da dovede u zabludu IO FSS da u FSRIS nešto ne funkcioniše i kome i zašto odgovara da se u FSRIS uvedu nezakonite mere je pitanje na koje mi nažalost nemamo odgovo", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.