VUČIĆ ODLIKOVAO PIKSIJA, KARIJA I BORU: Ovaj trenutak će ući u finalno takmičenje mojih dragih uspomena!
Dragan Stojkovič Piksi, Foto: Starsport©

selektor zahvalan srbiji

VUČIĆ ODLIKOVAO PIKSIJA, KARIJA I BORU: Ovaj trenutak će ući u finalno takmičenje mojih dragih uspomena!

Mi smo iz jedne male, ali za nas ponosne i velike zemlje. Kao čovek koji je učestvovao u teškim utakmicama, ovo su vremena teškog svetskog takmičenja u kom Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno mudra i složna - poručio je Stojković

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u Palati Srbija.

Između ostalog, nagrade su primili i Velibor "Bora" Milutinović, potom selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Kari Pešić, kao i selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

Selektor Srbije je po dobijanju priznanja izrazio zahvalnost na velikoj časti koja mu je ukazana.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

- Poštovani predsedniče, zvanice, gosti, dame i gospodo, velika je čast na ovaj veliki dan u Srbiji imati ovako veliko priznanje. Ako dozvolite, želim da primenim sportsku logiku, ovaj dan i trenutak će ući u finalno takmičenje mojih dragih uspomena, iskoristiću priliku da i ostalim dobitnicima ukažem veliko poštovanje prema ličnim zaslugama. Priznanje koje sam dobio je naslovljeno na moje ime i prezime, ali ga ja razumem da pripada svima koji su učestvovali u pobedama i porazima iz kojih sam učio. Igrači, treneri, osoblje, publika i navijači, svi su oni zaslužni za ovaj trenutak. Danas i ovde pred svima nama, priznanje primam u svoje i njihovo ime. Zahvalan sam na prilici koja mi je pružena, svim očekivanjima i nadama koje sam opravdao. Svestan sam da je svako društveno priznanje zapravo obaveza, a manje nagrada. Odlikovanja su simbol podrške, sa radošću želim da razumem i prihvatim orden kao podršku reprezentaciji Srbije i da narednom SP ostvari najbolje moguće rezultate.

- Ta podrška nije dana samo meni, nego i svima koji nose dres Srbije. Nećemo izneveriti podršku, borićemo se i daćemo sve od sebe da Srbija bude ponosna za nas. Mi smo iz jedne male, ali za nas ponosne i velike zemlje. Kao čovek koji je učestvovao u teškim utakmicama, ovo su vremena teškog svetskog takmičenja u kom Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno mudra i složna. Vidovdan, dan na koji smo se okupili govori koliko je važno da budemo tu jedni za druge, posebno kada je najteže, u ovoj globalnoj, teškoj godini. Zahvaljujem se na ukazanoj časti. Hvala svima, hvala Srbijo - istakao je Stojković.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.