Zdjelar na izlaznim vratima: BIVŠI IGRAČ VEST HEMA I OLIMPIJAKOSA U HUMSKOJ!
Foto: Starsport

FK Partizan

Zdjelar na izlaznim vratima: BIVŠI IGRAČ VEST HEMA I OLIMPIJAKOSA U HUMSKOJ!

Defanzivni vezista će popuniti poziciju koja bi mogla da ostane na samo jednom rešenju.

Objavljeno: 11:49h

Dok su se mediji u Srbiji bavili sagom sa Milošem Pantovićem, Partizan je već posle drugog kontakta sa čelnicima Voždovca digao ruke od veziste, što zbog nerealnih zahteva (tražili 500.000 evra obeštećenja), što zbog bolje opcije koja se ukazala.

Ta bolja opcija za crno-bele u ovom momentu je - Kristijan Belić (21), saznaje Telegraf, defanzivni vezista Čukaričkog koji će u Humsku stići bez obeštećenja i biti jedan od bonusa za narednu sezonu.

1 / 5 Foto: Starsport

Belić dolazi u momentu kada je Partizanu potreban igrač koji će nedomestiti odlazak Marka Jevtovića, ali i potencijalni transfer Saše Zdjelara, koji je takođe izrazio želju da se okuša u drugoj sredini.

Kristijan Belić je rožen 2001. godine u Belgiji. Nastupao je za Vest Hem od 2016. do 2019. godine. Kao i za Olimpijakos od 2019. do 2021.

U tom scenariju, crno-beli bi ostali sa Ljubomirom Fejsom kao jedinim klasičnim zadnjim veznim, što bi otežao rotaciju. Otuda je procenjeno da je krucijalnije angažovati pojačanje na pomenutoj poziciji, nego na krilnoj, koja je popunjena Fusenijem Dijabateom, Kvinsijem Menigom, Filipom Holenderom, Aleksandrom Lutovcem, te klincima Nikolom Terzićem, Nemanjom Jovićem, po potrebi i Mihajlom Petkovićem... Sve i da neko od pomenutih napusti klub, što takođe nije isključeno do kraja avgusta, sasvim je dovoljno opcija na bočnim pozicijama.

FK Partizan
FK Partizanfoto: Twitter/printscreen

Zato je pozicija zadnjeg veznog procenjena kao urgentnija za dopunsku selekciju, a izbor je pao na prvotimca Čukaričkog i mladog reprezentativca Srbije Kristijana Belića. Radi se o momku koji je rođen u Belgiji, čiji pasoš takođe poseduje, a fudbalski se školovao u OFK Beogradu, potom i akademiji engleskog Vest Hema, da bi 2019. obukao dres Olimpijakosa, odakle ga je tim sa Banovog brda i angažovao.

Trener Partizana Ilija Stolica ga naravno dobro poznaje iz mlađih selekcija Srbije, pa je poželeo da ga angažuje, a klub je učinio sve da mladi fudbaler ovoga leta obuče crno-beli dres.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.