MARKO NIKOLIĆ NAJAVIO POVRATAK U HUMSKU?! Ali prvo mali odmor: "Osećam Evropu u Partizanu, o titulama da ne pričam"
Doneo je Partizanu poslednju titulu: Marko Nikolić, Foto: Starsport©

GLAVU GORE!

MARKO NIKOLIĆ NAJAVIO POVRATAK U HUMSKU?! Ali prvo mali odmor: "Osećam Evropu u Partizanu, o titulama da ne pričam"

"Partizan mora da bude bolji nego danas"

Objavljeno:

Ovog leta nije bilo realno, ali Marko Nikolić je poručio da će se jednog dana vratiti u Partizan!

U razgovoru za "Sport Klub", trener koji je crno-belima doneo poslednju titulu šampiona, priznao je da je došlo vreme za odmor i da trenutno ne razmišlja o vođenju nijednog kluba.

NIKOLIĆ NAPUŠTA MOSKVU I PORED ODLIČNE SEZONE? Liga šampiona izmakla, Turci to nude, ali i bolji ugovor!

- Da sam mogao da biram, odabrao bih šta sam hteo. Posle 20 godina bavljenja poslom, od čega 15 u profesionalnom fudbalu, prvi put sam osetio potrebu da odmorim, pređem u civile, posvetim vreme porodici i sebi, prijateljima… Da se častim lepo, ne pamtim kad sam poslednji put bio slobodan. Objektivno, male su šanse bile da se vratim u Partizan ovog leta. Ponajviše zbog činjenica. Moja karijera dostigla je nivo više, posle Lige šampiona, 60 evropskih utakmica, nekoliko stotina u domaćim šampionatima, Srbije, Mađarske, Slovenije i Rusije, vreme je za novi korak. A, osećam evropski prostor u Partizanu, o titulama da ne pričam - rekao je Nikolić i dodao:

1 / 6 Foto: Starsport©

- U datom trenutku, ako bude uopšte bilo i potrebe, vratiću se u Partizan, da restartujemo sistem. Odluka se, ipak, nije ticala samo Partizana. Imam korektan odnos, sa starim upravama, Draganom Đurićem, Miletom Jovičićem, Duškom Jovanovićem, Ljubišom Tumbakovićem, do aktuelne garniture, predsednikom Miloradom Vučelićem, posebno. Čujemo se povremeno… Svi, ipak, znaju, sledeći put, bilo kada, neću se vraćati u Partizan, sigurno, samo ako ne budem imao bolju ponudu, ili ne daj Bože dovoljno motiva da radim. Neću, siguran sam, doći samo kao figura.

SMENJUJU CELU UPRAVU, ALI NE I NIKOLIĆA: Srbin ostaje trener, vraćaju u klub čoveka koga su oterali zbog njega!

Osvrnuo se Nikolić i na sušne godine Partizana, odnosno na poslednju titulu osvojenu još 2017. godine.

- Odličan period da se podvuče crta. Zvezda dominira rezultatski, navijače Partizana posebno boli učinak u „večitom derbiju“. Ima mnogo stvari, od nekad prepoznatljive crno-bele škole, afirmacije talenata, posete na stadionima, na kojima mora da se radi. I to u kontinuitetu, ozbiljan klub o svemu mora da vodi računa. Od parkinga ispred stadiona do stručnih detalja. U mnogim segmentima, Partizan mora da bude bolji nego danas.

Marko Nikolić
foto: Profimedia

- Naravno, taj proces mora da krene. Jurnjava za titulom, serija problema, krah i opet sve iz početka. Nije to klub, plan za danas, sutra, prekosutra, mora da postoji. Treba li uopšte Partizanu priča o ambicijama? Planski rad isključuje priče o „sečama“, radikalnim potezima… Imamo primer iz najbližeg okruženja, košarkaškog kluba. Klupa je poverena Željku Obradoviću, najboljem u istoriji igre! I u prvoj sezoni nije osvojio ništa, iako je mogao, bukvalno, na loptu. Nije to poenta priče, već činjenica da koncept živi, vidi se jasna ruka, obrisi ozbijnog plana. Partizan gazi dobrim putem, ima ljude, spremne da iznesu teret i ambicije jakog kluba - jasan je Nikolić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.