TAKO DAVNO, A TAKO MOĆNO: Istorijski preokret Jugoslavije za finale EP - 3 gola za 4 minuta! (VIDEO)
Jugoslavija ostavila istorijski trag u svetu Evropskih prvenstava, Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN

TAKO DAVNO, A TAKO MOĆNO: Istorijski preokret Jugoslavije za finale EP - 3 gola za 4 minuta! (VIDEO)

Slično se dogodilo na EURO 2000 kada su "Plavi" sa igračem manje za šest minuta stigli prednost Slovenije, sa 0:3 na 3:3, ali je izostao prrokret

Objavljeno:

Na današnji dan, pre 62 godine, fudbalska reprezentacija Jugoslavije bila je učesnik utakmice za koju se smatra da je jedan od najvećih preokreta u istoriji Evropskih prvenstava!

"Plavi" su 6. jula 1960. godine igrali polufinale EP proptiv domaćina Francuske i pobedili su rezultatom 5:4, iako su na 15 minuta do kraja imali dva gola zaostatka.

Teško za poverovati: DAN KADA SU PIKSI I MARADONA PROMAŠILI PENALE! (VIDEO)

Povela je Jugoslavija sjajnim golom Milana Galića na startu utakmice, Francuzi su stigli do 3:1 u 53. minutu, pre nego što je Ante Žanetić dva minuta kasnije smanjo na 3:2. Ipak, u 62. su Trikolori ponovo imali ozbiljnu prednost (4:2).

Činilo se da će domaćin bez problema ići u finale, ali onda su na scenu stupili igrači Jugolsavije koji su za četiri minuta dali tri gola. Najpre je Tomislav Knez u 75. smanjio na 4:3, da bi Dražen jerković u 78. i 79. prosto nokautirao rivale.

Preokret Jugoslavije sa tri gola za samo četiri minuta igre. Slično se dogodilo na EURO 2000 kada su "Plavi" sa igračem manje za šest minuta stigli prednost Slovenije, sa 0:3 na 3:3, ali je izostao prrokret.

Jugoslavija je u finalu poražena od Sovjetskog Saveza rezultatom 2:1, a za Plave su u polufinalu nastupili: Milutin Šoškić, Vladimir Durković, Fahrudin Jusufi, Ante Žanetić, Branko Zebec, Željko Perušić, Tomislav Knez, Dragoslav Šekularac, Dražan Jerković, Milan Galić i Borivoje Kostić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.