ALAL VAM VERA KAKO STE SE REŠILI JOVIĆA! Španci hvale Real: "Imali su OZBILJAN PROBLEM sa njim!"
Luka Jović, Foto: Starsport©

jedva dočekali da mu vide leđa

ALAL VAM VERA KAKO STE SE REŠILI JOVIĆA! Španci hvale Real: "Imali su OZBILJAN PROBLEM sa njim!"

Real Madrid je ipak napravio dobru računicu puštanjem Luke Jovića da ode u besplatnom transferu

Objavljeno:

Luka Jović završava svoj boravak u Real Madridu. Uskoro će postati član Fjorentine sa kojom je sve dogovorio i igrač i madridski velikan. Pričalo se kako prvak Evrope ne može da pronađe klub koji bi platio Jovića koliko Real traži, ali su Španci na kraju pustili napadača "Orlova" da ode u besplatnom transferu!

To isprva zvuči čudno, ali Real je ipak napravio dobru računicu što su otkrili novinari 'Marke', uvek dobro upućeni u dešavanja u klubu.

- Napadač nikada nije opravdao onih 60 miliona evra koji su uplaćeni u leto 2019. godine, sve dok nije postao sportski i ekonomski balast. Fjorentina je bila najzainteresovanija za angažovanje bivšeg igrača Crvene zvezde i Frankfurta, ali pod veoma posebnim uslovima i koji su podrazumevali početnu uplatu od nula evra za transfer i preuzimanje plate igrača tako što će moći da iskoristi smanjenje poreza od 25 odsto kada Jović provede dve godine u Italiji - piše 'Marka' pa nastavlja:

Luka Jović
foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

- Šta bi Real time dobio? Uštedeće 30 miliona evra plate igrača u preostale tri godine njegovog ugovora, na šta se može dodati i procenat buduće prodaje napadača, a navodno je uključena klauzula o istom i iznosi 50%. Cilj nije bio da se Srbin zadrži, već da se odmah proda, ali štednja je prevagnula nad nenalaženjem boljeg rešenja.

- Real Madrid je imao ozbiljan problem sa Lukom Jovićem. Njegovi nastupi nikada nisu bili ono što se očekivalo, a tri godine nakon dolaska nije bio deo sportskih planova madridskog giganta, pa su čelnici odlučili da se suoče sa problemom, pokušavajući da pronađu što manje bolno rešenje koje odgovara aktuelnoj fudbalskoj realnosti. I to svakim danom ekonomski ograničeniji - navodi se dalje.

Luka Jović
foto: Profimedia

- Jovićev odlazak iz "kraljevskog kluba" možda i nije idealan sa finansijske tačke gledišta, ali je taj koji će osloboditi deo teškog ekonomskog tereta koji bi ostanak srpskog napadača značio za Madriđane. Rešenje je vrlo jednostavno i dešava se tako što se na vreme ne produžava ugovor s igračem u kog se ne veruje ali kog je klub ipak morao da nastavi da plaća.

- Buduća prodaja je bila jedina opcija nakon proučavanja različitih alternativa. Fudbal ide ka rešenjima ovog tipa sa fudbalerima koji ne ispunjavaju očekivanja u velikim timovima, ali moraju i dalje da budu plaćeni na vreme.

- Osim toga, u Real Madridu smatraju da ostanak u timu igrača na koje se ne računa samo kvari atmosferu i nimalo ne pomaže. Pozicija koju Jović oslobađa svojim odlaskom iz Madrida pripašće Huanmiju Latasi, koji ulazi u Anćelotijeve planove kao pomoć na poziciji devetke, odnosno za one trenutke u kojima Benzema ne može da bude na travi.

(Espreso/Marka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.