STOLICU BRINU POVREDE, ALI SE NADA NOVIM POJAČANJIMA: Trener Partizana zna kad i ko bi trebalo da stigne u Beograd!
Ilija Stolica, Foto: Starsport©

neophodni su

STOLICU BRINU POVREDE, ALI SE NADA NOVIM POJAČANJIMA: Trener Partizana zna kad i ko bi trebalo da stigne u Beograd!

Na kraju priprema trener Partizana Ilija Stolica je razgovarao sa novinarima

Objavljeno:

Partizanova ekspedicija rano jutros doputovala je u Beograd posle obavljenih priprema u Sloveniji i generalne probe koju je ekipa imala juče u austrijskom Gracu protiv Fenerbahčea.

Crno-beli su poraženi u tom meču sa 1:0, ali generalno nisu ostavili loš utisak i pored brojnih kadrovskih problema i neizvesnosti na koje će igrače novi trener Ilija Stolica moći da računa za početak prvenstva.

Nekoliko igrača ima problema sa povredama, Vujačić, Jović, Zdjelar, dok Danilo Pantić još nije spreman posle duge pauze zbog povrede kolena, a dobra vest je da se Rikardo oporavio i juče je bio starter protiv Fenerbahčea.

Međutim, još se ne zna da li će Zdjelar, Vujačić i mladi Miloivanović ostati u ekipi, a tokom priprema su crno-beli ostali bez Marka Jevtovića koji se preselio u turski Gacijantep.

Zbog toga su i dalje ekipi neophodna pojačanja, bez obzira što su već angažovani defanzivci Šehović, Filipović i Marković, kao i vezista Patrik Andrade.

Na kraju priprema trener Partizana Ilija Stolica je razgovarao sa novinarima, a tema novih pojačanja i kompletiranja ekipe je jedna od najvažnijih u ovom trenutku

FK Partizan, Pripreme, Fudbal
foto: FK Partizan

- Odlazak Marka Jevtovića nas je dosta poremetio, pošto je bio neočekivan. Za sada imamo opcije na toj poziciji, ali problem nam pravi povreda Saša Zdjelara. Potrebno nam je malo strpljenja, neki transferi su jako blizu - uverava Stolica, a prethodnih dana pominjali su se krilni fudbaleri Miloš Pantović iz Voždovca i Maksim Do Kouto iz Sošoa.

- U veznom redu imamo kvalitet za stil igre koji pokušavamo da implementiramo, a Natho i Andrade su idealni za tako nešto. Treba biti mudar i iskoristiti ih na pravi način u pravom trenutku, ipak ne mogu da iznesu sav teret i toliki broj utakmica. Velika je šteta što Dača Pantić ne može da igra, pošto moramo da imamo kvalitetnu rotaciju na svakoj poziciji - ističe Stolica.

Zbog pomenutih problema Stolica se još uvek dvoumi i oko ''bonus igrača'', pogotovo jer je Jović povređen.

- Nažalost, Nemanja Jović je povređen i na njega nećemo moći da računamo u prvom, a možda ni u drugom kolu. Mladi igrači su se odlično pokazali na pripremama i biće nagrađeni minutima u prvenstvu. Žao mi je što moramo nekog igrača da nazivamo 'bonusom', jer nije bitno da li je neko mladi ili star, već da je kvalitetan igrač - objasnio je Stolica, a prenosi ''Telegraf''.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.