RIVALDO U PARTIZANU, LEVA U ZVEZDI! Zvuči nerealno? Jedino NIJE REALNO da su večiti "promašili" ovih 6 transfera!
Kolarov, Rivaldo, Mutu, Levandovski, Foto: Starsport© EPA/Alejandro Bolivar EPA/ Bove EPA/ Friedemann Vogel

kakva su to imena

RIVALDO U PARTIZANU, LEVA U ZVEZDI! Zvuči nerealno? Jedino NIJE REALNO da su večiti "promašili" ovih 6 transfera!

Sigurni smo da b bilo velike euforije, a gotovo smo uvereni i da rezultati ne bi izostali

Objavljeno:

Mnogo puta kada su prelazni rokovi u punom jeku čujemo da Partizan i Crvena zvezda dovode pojačanja koje će napraviti razliku u timu, postići veliki broj golova i svom timu doneti učešće u Evropi, kao i titulu.

To se u nekim slučajevima i dešava, samo da se osvrnemo u ne tako daleku prošlost, Grobari će zauvek upamtiti Leonarda, Moreiru ili Dijaru, dok Delijama će u srcima uvek biti Marin, Ben i Ugo Vijera.

Ali šta bi tek bilo da su velike zvezde svetskog fudbala stigle u dva naša največa kluba, danas to zvuči neverovatno i nerealno, ali pre nekoliko godina je lako moglo da se desi.

Kako vam sada zvuči vest, Rivaldo u Partizanu! ili Levandovski u Zvezdi!...

A oni nisu jedini bilo je još mnogo velikih imena koji su se dovodili u vezu sa klubovima sa obe strane Topčiderskog brda.

Pa da počnemo.

PARTIZAN

RIVALDO

Kao što smo napomenuli u ranijem delu teksta, Brazilac Rivaldo, član slavne generacije ove reprezentacije sa kojom je postao prvak sveta dok je jedanput igrao finale SP-a, mogao je da pojača ekipu Partizana. Svi ga najviše pamte po sjajnim partijama u dresu Barselone, posle je nastupao i za Milan, potom Olimpijakos,a kratko se zadržao u AEK-u.

Krajem 2011. godine je kao grom iz vedra neba osvanula vest da legendarni Brazilac može da dođe u klub iz Humske. Navijači su bili oduševljeni tim podatkom i čak se na internetu pokrenula i peticija koju su svi masovno potpisivali ne bi li čuveni Rivaldo pojačao Partizan.

Na ovu ponudu tadašnji sportski direktor crno-belih Mladen Krstajić je imao brz odgovor.

Rivaldo
foto: EPA/Audun Braastad

- Tačno je da smo jutros dobili ponudu od Rivaldovog agenta da dođe u Partizan. Zanimljivo je kako se ovakve informacije brzo šire... Sigurno da nam je drago da takva legenda ima želju da obuče Partizanov dres. Ipak, mi ćemo se osloniti na naše snage, na ono što imamo ovde i u Teleoptiku. U svakom slučaju, ova ponuda prija, jer znači da se u Partizanu dobro radi i da je naš klub na glasu - rekao je Krstaijić.

Tako je završena ova za mnoge neverovatna priča o dolasku Rivalda u Partizan, iz kluba su procenili da je on sa tada svojih 39 godina suviše star kako bi pomogao ekipi.

Kako izgleda danas sa 50 godina, možda su pogrešili...

Rivaldo
foto: Printscreen/Instagram/@rivaldo

ALEKSANDAR KOLAROV

Znamo da nekima ovo zvuči krajnje čudno jer bivši kapiten reprezentacije Srbije se nekoliko puta izjasnio da je navijač Crvene zvezde,ali crno-beli su bili zainteresovani za beka ekipe iz prestonice Italije. Međutim gotovo istog dana je stigao odgovor od Rome, za koju je tada igrao Kolarov da od tog transfera nema ništa.

Aleksandar Kolarov
foto: EPA/Cladio Giovannini

Aleksandar je bio blizu i crveno-belog dresa, ali ni to se nije obistinilo.

ADRIJAN MUTU

Jedan od najkontroverznijih rumunskih fudbalera je sada već davne 2010. godine trebalo da obuče dres Partizana.

Mutu je u to vreme bio igrač Fiorentine, ali mu je zbog dopinga bilo zabranjeno da igra fudbal u Italiji. Crno-beli su stupili u kontakt sa Rumunom,a išli su na kartu dobrih odnosa koji su gajili sa klubom iz Firence da bi na kraju moglo da dođe do realizacije.

Adrijan Mutu
foto: AP

Klubu iz Humske je na ruku išlo i to što su crno-beli tada igrali Ligu šampiona, ali i uz taj podatak čuveni Rumun nije se na kraju odlučio da dođe u Beograd i obuče crno-beli dres.

CRVENA ZVEZDA

ROBERT LEVANDOVSKI

Verujem da većina navijača crveno-belih je nekoliko puta slušala priču o tome kako je Poljak trebalo da dođe u Zvezdu.

Pre više od deset godina je sada jedan od najboljih fudbalera na svetu bio ponuđen Crvenoj zvezdi.

Naime popularni Leva je u to vreme bio član Legije iz Varšave, ali zbog jake konkurencije nije dobijao šansu i onda je na preporuku svog tadapšnjeg saigrača Mirka Poledice trebao da dođe u Zvezdu, ali iz redova crveno-belih za to nisu hteli ni da čuju.

Robert Levandovski
foto: Starsport©

- Mazo, imam jedno čudo od igrača iz Legije uzmite to dete, pogledajte ga sedam dana. Ništa ne bi koštao Crvenu zvezdu, pošto sam bio u sjajnim odnosima sa Robijem on bi spavao u mom smeštaju u Beogradu. Međutim, nisam naišao na reakciju sa druge strane - ispričao je Mirko Poledica kada je pre nedavno objašnjavao da je Crvenoj zvezdi ponudio Roberta Levandovskog, tada 18-godišnje dete, a danas mašinu za golove.

Tada su čelnici crveno-belih govorili da igrač koji ne može da igra u Legiji ne može ni da igra u Zvezdi.

Levandovski bi, kako se govorilo, pristao da igra za 1.000 evra mesečno...

SIMONE INZAGI

Za vreme dok je na čelu Crvene zvezde bio Dragan Stojković Piksi, kao bomba je odjeknula vest da tadašnji napadač Lacija, Simone Inzagi bi mogao da pojača redova crveno-belih.

Mlađi od braće Inzagi je bio nezadovoljan minutažom i hteo je da promeni sredinu kako bi igrao više i vratio se u formu.

Simone Inzagi
foto: EPA/Angelo Carconi

Ipak od svega toga nije bilo ništa.

DIJEGO TRISTAN

I ovaj potencijalni tranfer je mogao da se desi dok je predsednik Crvene zvezde bio sadašnji selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi.

Čuveni Španac je svoje najbolje partije pružao dok je nosio dres Deportiva, sa kojim je igrao polufinale Lige šampiona.

Dijego Tristan
foto: EPA/ Roberto_Aguete

Posle čitavih šest godina koliko je proveo igrajući za klub iz La Korunje, prelazi prvo u Majorku, a potom u Livorno.

Baš kada je bio član italijanske ekipe je postojala mogućnost da obuće crveno-beli dres, ali se ni ovaj mega transfer na kraju nije dogodio.

Ovo su samo neki od najzvučnijih potencijalnih pojačanja večitih rivala, a bilo ih je još mnogo:

U prošlosti su spominjani kako bi u Partizan i Crvenu zvezdu trebali Bojan Krkić, Miloš Krasić, Federiko Makeda, Alvaro Rekoba i još pojedina imena...

Ko zna šta bi bilo da se neki od ovih transfera obistinio i realizovao, ko zna šta bi bilo i kako bi uticali na klubove.

Sigurni smo da b bilo velike euforije, a gotovo smo uvereni i da rezultati ne bi izostali.

Ali nažalost to nismo imali prilike da saznamo, ali ko zna, možda u budućnosti odjekne sa neke ili sa obe strane Topčiderskog brda jedna velika transfer bomba.

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.