SANJA MUNDIJAL, ALI STRAH JE VEĆI: Gej fudbaler ne sme u Katar!
Džoš Kavalo uplašen je za svoju bezbednost na SP, Foto: Printscreen/Twitter/@AdelaideUnited

surova realnost!

SANJA MUNDIJAL, ALI STRAH JE VEĆI: Gej fudbaler ne sme u Katar!

Zatvorske kazne su žestoke, a on se plaši za svoju bezbednost

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo u Kataru izaziva dosta opreznosti zbog strogih pravila koja postavljaju, a jedno od njih se tiče i homoseksualizma, a fudbaler Džoš Kavalo se plaši reakcije.

Katarski zakoni su strogi u kažnjavanju svih koji ističu homoseksualnost. Zatvorske kazne su žestoke, a svako ko bude i pokušao da nešto takvo istakne tokom Mundijala biće surovo kažnjen.

OVOM LOGIKOM POBEDNIK MUNDIJALA SE ZNA! Ne bi bilo prvi put da se ovako nešto desi: KLADIONIČARI U TRANSU!

Šef sigurnosti na Svetskom prvenstvu Abdulah Al Nasari jasno je poručio da Katar neće da menja verska uverenja na 28 dana koliko traje prvenstvo.

- Ako želite da ističete LGBT populaciju radite to u društvu gde će to da bude prihvaćeno. Nemojte da dolazite i vređate čitavo društvo. Nećemo menjati našu veru na 28 dana - izričit je bio Abdulah Al Nasari i dodao je:

ČEFERIN KOD PIKSIJA: Kaže da SRBIJA ima ono što nema nigde u EVROPI, očekuje dobar rezultat Orlova u Kataru!

- Ako navijač podigne LGBT zastavu na stadionu, ona će da bude uklonjena, ali ne zato da bismo ga uvredili već da ga zaštitimo. Ako to ne učinimo, neko bi mogao da ga napadne. Ako ste već kupili kartu, došli ste na utakmicu, a ne da iskazujete svoje stavove.

Jedan od fudbalera koji je odlučio da se izjasni kao gej je Australijanac Džoš Kavalo. On sanja nastup na Mundijalu, ali ističe kako ne sme da ide u Katar iz straha za svoj život.

- Bila bi mi čast da igram za Australiju na Svetskom prvenstvu. To je nešto o čemu sanjam, ali ne želim da ugrozim vlastiti život - rekao je Kavalo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.