OGROMAN VETAR U LEĐA "ORLOVIMA": Čeferin došao u Beograd, pa nahvalio Srbiju i Piksija!
Aleksandar Čeferin, Foto: EPA/Angel Diaz

moćne reči

OGROMAN VETAR U LEĐA "ORLOVIMA": Čeferin došao u Beograd, pa nahvalio Srbiju i Piksija!

Prvi čovek UEFA predviđa velike stvari srpskom timu

Objavljeno: 11:26h

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin boravio je u Beogradu i to iz više razloga.

Njegov otac Peter je promovisao svoju knjigu "Sudnji dani", a Čeferin je pored toga imao i radnu večeru i posetu Sportskom centuru Fudbalskog Saveza Srbije.

- Imate legendu na mestu selektora reprezentacije. Piksi je i danas idol mnogih generacija fudbalera i oličenje najboljih vrednosti koje sa sobom donose sport i posebno fudbal. Trenutak u kojem je izabran za selektora i činjenica da se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo su samo dodatno podigle popularnost vaše reprezentacije. Verujem da će Srbija sa Piksijem dodatno da zablista u Kataru - izjavio je Čeferin u razgovoru za "Novosti".

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Profimedia

Smatra da Srbija ne treba da brine za svoju fudbalsku budućnost.

- Saradnja sa svim našim članicama je odlična, ali ona sa Fudbalskim savezom Srbije je na vrhunskom nivou. Ovde narod voli fudbal i to se vidi na svakom koraku, od dečjih igrališta između zgrada, preko prepunih terena u sportskim centrima. Ne brinite za budućnost ove igre - dodao je Čeferin koji je nedavno u Ljubljani posmatrao remi Slovenije i Srbije (2:2) u okviru Lige nacija.

Upitan je i o navodnom ratu između UEFA i FIFA.

Aleksandar Čeferin
Aleksandar Čeferinfoto: EPA/Marco Betorello

- Hajde da ne pravimo problem tamo gde ga nema. Svi znamo da je fudbal već odavno globalni fenomen i da konstantno postoji potreba da on napreduje u svim pravcima. Evropa je, razumljivo, tu odmakla najdalje, a saradnja sa FIFA može samo da unapredi strategiju razvoja sporta koji je zaista najpopularniji na svetu. Zato i ne gledam na neke različite stavove na način na koji ga neki drugi pretvaraju u takozvani sukob. NJega nema i mi smo srećni što posle dve godine muka koje je korona donela svima, pa i fudbalu, možemo konačno da vidimo pune tribine stadiona širom Evrope i uživamo u fudbalu punim plućima - zaključio je Čeferin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.