ISKRENI INTERVJU LJUBOMIRA FEJSE: Svi su govorili da sam došao da se zezam, a meni je koleno već pucalo!
Ljubomir Fejsa, Foto: Profimedia

sad se vratio

ISKRENI INTERVJU LJUBOMIRA FEJSE: Svi su govorili da sam došao da se zezam, a meni je koleno već pucalo!

Da sam znao da će to da se desi ne bih došao na taj trening

Objavljeno:

Prvi pokušaj nije uspeo. Možda će drugi. Pojavio se Ljubomir Fejsa na uvodnoj kontrolnoj utakmici Partizana ovog leta, protiv Kluža delovao stabilno, doneo uverljivost veznom redu i nagovestio da još nije za staro gvožđe, kako su mnogi, pa i sam nekadašnji reprezentativac, pomislili kad se vratio u Humsku.

Sve zbog, činilo se tad, misterizone povrede tokom priprema u Turskoj zbog koje je propustio maltene kompletan prolećni deo prethodne sezone. Taj tmurni period njegove karijere – a povrede su ga često sputavale – je napokon okončan i bivši as Benfike i Olimpijakosa napokon je na terenu. Tamo gde je tokom uvodnih šest meseci 2022. proveo samo 61 minut na dve utakmice.

Sve kao posledica povrede koju je javnost tumačila na razne načine, između ostalog i da je zbog te povrede Fejse angažovan novi zadnji vezni i liku Marka Jevtovića.

- Dosta se pričalo o tome. Baš mi je krivo zbog toga i sad imam priliku da objasnim. Kada sam došao u januaru, otišao sam u Tursku i bio stvarno potpuno spreman. Na trećem ili četvrtom treningu sam dobio udarac direktno u koleno da sam mislio da je prelom i da sam završio svoje. U pitanju su bili unutrašnji ligamenti, najavljeno je da ću pauzirati tri nedelje. Kada sam se vratio za Beograd, uradili smo snimak magnetnom rezonancom i videli da je to bilo gotovo pred pucanjem! Nije postojala nikakva šansa da se vratim u naredna tri meseca - istakao je Fejsa tokom intervjua za B92.

Sreća u nesreći je da nije bilo potrebe za operacijom, ali se rehabilitacioni proces odužio. Utakmice su prolazile, Parizan se borio za titulu, svaki član mu je bio neophodan, a na Ljubu stručni štab nije mogao da se osloni.

Ljubomir Fejsa
foto: partizan.rs

- Trener Stanojević je govorio da moram da se spremim i tada su krenule priče u javnosti, koja je uvek spremna da osudi. Govorili su da sam došao nespreman, da se zaj..., a ko me poznaje zna da ću sve da uradim, ali neću doći da se zaj... Nisam taj tip. Da sam znao da će to da se desi ne bih došao na taj trening. Meni je bilo najviše krivo, zbog kluba, trenera, svega. Došao sam da pomognem, a ne da se zezam -

Pomirljivo gleda iskusni fudbaler na odluku Aleksandra Stanojevića da mu ne ukaže šansu u poslednjem večitom derbiju kad se praktično rešaval pitanje prvaka.

- Kad sam bio spreman tad je bilo na treneru da li ću da igram ili ne. Isključivo je njegova odluka bila da li će da me ubaci. Došao sam i rekao mu da sam spreman, to je bilo pred večiti derbi, ali je već imao oformljen vezni red, da nisam prošao pripreme sa timom. Nema ljutnje, ali mi je samo bilo krivo zbog toga. Zato sam želeo javnosti da kažem šta se zapravo desilo. Bio sam spreman, pretrpeo sam udarac i tu nisam mogao ništa - dodao je Fejsa.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.