STOLICA U PROBLEMIMA: Otkazana utakmica zbog nedostatka igrača, postoji samo JEDNO rešenje!
Ilija Stolica na misiji da vrati Partizan na tron Superlige, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

nedaće odmah na startu!

STOLICA U PROBLEMIMA: Otkazana utakmica zbog nedostatka igrača, postoji samo JEDNO rešenje!

Osvrnuo se i na pitanje stranaca i koliko će ih dovesti.

Objavljeno:

Ilija Stolica se sigurno nije nadao ovakvom početku na klupi Partizana.

Velikom broju igrača istekao je ugovor, pa je viđen veliki rez i sada u uvodnim danima priprema u slovenačkom Ptuju nema dovoljno igrača na raspolaganju, pre svega u poslednjoj liniji, zbog čega je i otkazana prva pripremna utakmica protiv Kopra.

- Imamo specifičnu situacija sa nedostatkom centralnih bekova, koji su, na šta smo opet ponosni, bili u svojim nacionalnim timovima, igrali Ligu nacija. Takođe i mladi Ilić, takođe igrač zadnje linije na Evropskom prvenstvu. Sve to komplikuje uigravanje, pa i odigravanje prijateljskih mečeva,ali moramo da prevaziđemo, to su samo neki od izazova- rekao je Stolica, koji će morati da pronađe rešenje.

- Nemamo fizički na pripremama nijednog igrača koji može da odigra na poziciji centralnog beka. Moraćemo da tražimo alternative i možda da nađamo drugačija taktička rešenja. Ne zbog naših želja da nešto odmah menjamo, već zbog okolnosti. Zato ćemo možda imati neke nepredvidive situacije u tim prvim mečevima... Utakmice su zakazane pre dolaska, jednu smo odložili zbog cele situacije, na ostalima ćemo morati da se snađemo, samo ne bih voleo da dođemo u poziciju da neki od igrača u ovoj fazi igraju po 90 minuta, jer to vodi u drugu vrstu rizika, u povrede. Želeo bih, kao i svaki trener, da imam sve igrače na okupu, jer do prvog kola imamo još samo tri sedmice, to je veoma kratko vreme.

Čekaju se pojačanja, koja priželjkuje i novi šef stručnog štaba.

- Prelazni rok jeste živa stvar, ali bih voleo da pojačanja dođu što pre, smatram da nije dovoljno da dođu i pre početka takmičarskih utakmica, jer je svakom igraču, bez obzira na kvalitet, potrebna adaptacija.

FK Partizan
foto: Starsport©

Do sada su stigli Zlatan Šehović i Aleksandar Filipović, sa kojima je Stolica već sarađivao ranijih godina. - Zahvalan sam sportskim prijateljima, jer kada smo tražili neke solucije, pojavilo se njegovo ime i situacija da bi mogao da bude angažovan. Imao je još šest meseci ugovora sa BATE Borisovim, izlaznu klauzulu, a mi sreću da je Filipović imao veliku želju da dođe u Partizan, da bismo ponovo sarađivali. Pride je nedavno postao otac i supruga i Aleksandar su želeli da se vrate, što nam je olakšalo posao- naglasio je on.

PARTIZAN DUGUJE ZVEZDI SKORO 7 MILIONA: Ukoliko ne plate sledi ŽESTOKA kazna!

- Došli smo tako do igrača koji je kvalitetan u više parametara, bio je evropski prvak sa Srbijom 2013. godine i pripada grupi momaka sa pobedničkim mentalitetom i stavom, presudan u mom slučaju. Rekli su nam iz BATE-a da je prethodnih godina propuštao samo mečeve kada bi bio kažnjen kartonima, pošto se radi o vrhunskom profesionalcu. Poznaje moj sistem i način rada, može da odgovori na više pozicija. Jača mu je desna noga, ali je igrao i levog beka, levog, desnog štopera... Kompletan je u toj poslednjoj liniji i, gledajući ono što već imamo u timu, Filipović je idealna "nadgradnja" i veoma mu se radujem. Imao je mnogo mečeva u grupnim fazama Lige šampiona, Lige Evrope i verujem da će se sjajno uklopiti u grupu.

Osvrnuo se i na pitanje stranaca i plan koliko ih dovesti.

1 / 5 Foto: Espreso/Srđan Novaković

- Znamo koliki broj stranaca je dozvoljen u prvenstvu. Optimalno je da imao jednog više preko dozvoljenog broja, dakle, pet internacionalaca, jer sve više ne bi imalo smisla. Inače koristimo veliki broj rotacija, kako bismo što više njih ih držali u takmičarskom ritmu, što zbog mečeva, što zbog treninga. S tim da ovog momenta ne mogu tačno baš da preciziram, pošto ćemo neke stvari rešavati u hodu rekao je Stolica.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.