BRUTALNA KRAĐA! Jedno od NAJGORČIH sećanja u istoriji našeg fudbala! (VIDEO)
Jugoslavija - Španija, Foto: Youtube/printscreen

bruka!

BRUTALNA KRAĐA! Jedno od NAJGORČIH sećanja u istoriji našeg fudbala! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija posle velike nepravde ispala sa Svetskog prvenstva

Objavljeno:

Na današnji dan, 20. juna 1982. fudbalska reprezentacija Jugoslavije brutalno je pokradena u meču grupne faze Svetskog prvenstva protiv Španije, nakon što je sudija Sorensen izmislio penal za domaćina, iako je start Velimira Zajeca nad Alonsom bio bar metar van šesnaesterca.

"Plavi" su na stadionu Luis Kazanova u Valensiji odlično počeli meč i pogotkom Ivana Gudelja u 10. minutu poveli sa 1:0.

Kada je Huanito promašio, učinilo se da ima pravde, međutim, Danac je naložio da se udarac izvede ponovo, pošto je Dragan Pantelić krenuo sa gol-linije pre nego što je udarac izveden. Drugi pokušaj Huanita bio je uspešniji i utakmica se pretvorila u težak, rovovski boj, koji je odlučen golom Enrika Saure sredinom drugog poluvremena - 1:2.

Jugoslavija je igrala u sastavu Dragan Pantelić, Nikola Jovanović, Nenad Stojković, Ivan Gudelj, Velimir Zajec, Zlatko Krmpotić, Vladimir Petrović, Edhem Šljivo, Ivica Šurjak, Safet Sušić, Zlatko Vujović.

U poslednjem kolu pobeđen je Honduras, ali je zahvaljujući neočekivanom porazu Španije od Severnih Iraca, selektor Miljan Miljanić ekipu poveo kući umesto u drugi krug.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.