FIFA aminovala: PIKSI INICIJATOR PROMENE NA MUNDIJALU! Svi slave našeg selektora!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

katar 2022.

FIFA aminovala: PIKSI INICIJATOR PROMENE NA MUNDIJALU! Svi slave našeg selektora!

FIFA iz dana u dan donosi nova pravila za Svetsko prvenstvo, a usvojen je novi predlog koji je među prvima baš u Kataru izneo selektor Srbije Dragan Stojković.

Objavljeno: 10:24h

Nakon što je odlučeno da će sve reprezentacije imati pravo na pet izmena tokom utakmice, prelomljeno je da će selektori imati više igrača na raspolaganju.

Na sastanku FIFA i IFAB, organizacije koja određuje pravila fudbalske igre, dogovoreno je će svaka selekcija umesto 23, imati 26 igrača.

Upravo o tome je govorio selektor Stojković, kako bi svima bilo olakšano jer se Mundinal igra usred sezone, u novembru i decembru, kao i u slučaju povreda i kartona.

FIFA je tako poslušala predlog koji je na panelu selektora u Dohi pre dva meseca izneo popularni Piksi.

"Dva puta sam se javljao za reč. Moja ideja je da u Katar treba da vodimo 26 igrača, 23 plus tri golmana! Smatram da je to jedan optimalan broj i da niko nije protiv toga. Zbog kovida, povreda i raznih stvari. Verujem da ćemo dobiti zeleno svetlo. U drugom obraćanju rekao sam da svi igrače treba da sede na klupi, a ne da trojicu šaljem na tribine. Vidim da su se svi složili. Mislim da će to razmišljanje proći i zvanično", rekao je Stojković.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.