GDE ĆEŠ BINO U MATERINU? Ali je dileja, bolelo ga du*e otišao i šutnuo: Miha otkrio taktiku iz finala ‘91. godine!
Siniša Mihajlović, Foto: instagram/istorijafkcrvenazvezda, instagram/radojica46

sećanje na kup evropskih šampiona

GDE ĆEŠ BINO U MATERINU? Ali je dileja, bolelo ga du*e otišao i šutnuo: Miha otkrio taktiku iz finala ‘91. godine!

Uvek je sjajno čuti stvari koje se dese "iza kulisa". Ono što mi kao obični gledaoci ne vidimo i ne znamo da se desilo. Zato su ovakvi videi i priče neprocenjive.

Objavljeno: 10:08h

Najveća utakmica koju je odigrala ekipa sa ovih prostora, i ujedno najveći uspeh jednog tima sa Balkana desio se 1991. godine kada je Crvena zvezda osvojila Kup evropsih šampiona.

* druga najveća utakmica je Partizanovo finale istog takmičenja iz 1966. godine

Cela sportska javnost se seća te utakmice u Bariju, i stadiona "Sveti Nikola" - 29. maja 1991. godine.

I danas se delijama naježi koža kada čuju čuveni komentar Milojka Pantića - Crvena zvezda je šampion Evrope! Crvena zvezda je pobednik Kupa evropskih šampiona....Darko, Darko, Darko!

Važan je rezultat koji je zabeležen, ali je makar zanimljivo čuti, od jednog od protagonista, koja je taktika primenjena. Ovaj put to je podelio Siniša Mihajlović:

- Ne znam ko je pitao - Šefe, kako mi sa ovima? Šta da radimo? Ljupko kaže, nije problem kada oni imaju loptu. Tu mi stanemo, zatvorimo, ne mogu oni tu da prođu. Problem je kada mi imamo loptu. Pa kada je uzmu, pa nam daju... Šta da radimo? Šta da radimo? Kada mi imamo loptu - damo njima neka igraju, boli nas du*e, mi stanemo tamo nazad. To je bilo najgore finale u istoiji Kupa šampiona, ali mi smo samo tako mogli da prođemo. To je bilo 90 minuta 0:0, produžeci 0:0, bez šuta na gol ni mi ni oni - rekao je Mihajlović.

- Kada je došlo do penala svi smo se javili. Znači, nije bilo potrebno ono, ko će da šutira a ko neće. Jedini smo imali strah kod Gileta kod Bine, kada se i on javio da šutira penal. Mi smo svi "gde ćeš Bino u p***u materinu", ali je šutnuo dobro. Baš zato što je dileja ono u pozitivnom smislu, njega boli dupe, otišao je i šutnuo.

Ispričao je svojevremeno Siniša Mihajlović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.