NAJVEĆA BLAMAŽA U ISTORIJI SRPSKOG FUDBALA: Trauma traje i dan danas - BOLNO! (VIDEO)
Srbija i Crna Gora - Azerbejdžan, Foto: youtube/ Sport 14

na današnji dan

NAJVEĆA BLAMAŽA U ISTORIJI SRPSKOG FUDBALA: Trauma traje i dan danas - BOLNO! (VIDEO)

Verovatno je prva asociacija na period kada je selektor bio Dejan Savićević upravo utakkmica koja se desila na današnji dan.

Objavljeno: 08:38h

Na današnji dan, 11. juna 2003. naši fudbalski reprezentativci vratili su se pognutih glava iz glavnog grada Azerbejdžana - Bakua.

Nacionalni tim Srbije i Crne Gore je porazom od reprezentacije domaćina (1:2) i definitivno izgubio sve šanse da se plasira na Evropski šampionat 2004. u Portugaliji.

Selektor Dejan Savićević je tako neslavno završio trenersku karijeru, i to protiv reprezentacije zemlje koja u tom periodu nije imala ni zvaničnu ligu!

Bila je to još jedna očajna igra naših fudbalera, koji su, ipak, iz jedine šanse došli do vođstva. Posle asistencijeZvonimira Vukića, mrežu je u 27. minutu zatresao Branko Bošković. I to je sve.

U poslednja tri minuta, domaćin je postigao dva gola i stigao do istorijske pobede, a nama naneo poraz koji se ne pamti (?) sigurno žešći i od onog holandskog (1:6) na Evropskom prvenstvu 2000. godine.

Azerbejdžan je u tom trenutku bio sila za nas, mi smo dotakli dno, tamo gde nikad nismo bili, a Gurban Gurbanov je postao sinonim za našu fudbalsku propast.

sastav: Dragoslav Jevrić (od 46. Dragan Žilić), Zoran Mirković, Nikola Malbaša, Zoran Njeguš, Nenad Đorđević, Mladen Krstajić, Igor Duljaj (od 89. Savo Milošević), Branko Bošković, Zvonimir Vukić, Predrag Mijatović (od 68. Nenad Kovačević), Darko Kovačević.

Stvari su se od tada popravile i sledi nam još jedan Mundijal, na kom se nadamo da će "Orlovi" dogurati što dalje.

Espreso/Reprezentacija


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.