SA 5 GODINA JE GLEDAO KAKO MU UBIJAJU OCA: Odrastao u "ratnoj zoni", majka prodavala BANANE! Danas je vrhunski as!
Huan Kvadrado je i u 34. godini neuhvatljiv čuvarima u Seriji A, Foto: AP

srceparajujće

SA 5 GODINA JE GLEDAO KAKO MU UBIJAJU OCA: Odrastao u "ratnoj zoni", majka prodavala BANANE! Danas je vrhunski as!

Rođen je u Nekokli, mestu u Kolumbiji gde su droga, surovi okršaji kartela i policijsko nasilje svakodnevnica

Objavljeno:

Postoje fudbaleri sa zaista srceparajućim životnim pričama jer su imali vrlo teško detinjstvo. Najčešće dolaze iz Brazila ili drugih južnoameričkih, ili afričkih zemalja. Njihov trnovit put ih ojača pa neretko baš taj ulični stil fudbala i spremnost da se pobedi po svaku cenu, bude nešto što treneri najviše cene.

Huan Kvadrado (34) je već godinama među najboljim driblerima sveta. Prodoran po desnoj strani, vrlo često i nezaustavljiv, Kolumbijac još od leta 2015. blista u dresu Juventusa.

Huan Kvadrado
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Kada premota film, za sebe će reći da je imao sjajnu karijeru, ali sigurno kao dečak nije ni sanjao da će se to desiti.

Samo je čudo kako je Kvadrado uopšte zaigrao u Evropi. Rođen je u Nekokli, mestu u Kolumbiji gde su droga, surovi okršaji kartela i policijsko nasilje svakodnevnica.

Kada je imao samo pet godina kada mu je oca Gijerma ubila naoružana banda. On sam se sakrio pod krevet da bi izbegao smrt!

Majka Marsela je radila kod prodavca banana, a maleni Huan joj je bio desna ruka. Život je bio težak, a Kvadrado je izlaz video samo u fudbalu. Ipak, da bi imao prave prioritete u životu, mogao je da igra samo ako bi bio odličan đak u školi.

KVADRADOV 'OLIMPIKO' IZ NAJBOLJEG UGLA: Juveov Kolumbijac je postigao MAJSTORSKI GOL direktno iz kornera! (VIDEO)

Huan je za poklon tražio samo kopačke i živeo je za fudbal. Bio je izuzetno brz i spretan sa loptom i ljudi iz okolnih krajeva su dolazili da ga gledaju već kad je imao šest godina. Zavredeo je i nadimke - Robinjo, Neko (po mestu rođenja...).

Ubrzo ga je majka teška srca poslala kod bake, jednostavno nije mogla da mu priušti normalan život.

Kada je imao 13 godina lokalni klubovi su primjetili njegov talenat. Prvi ozbiljan klub mu je bio Independijente Medeljin.

U Evropu je stigao 2009. godine. Igrao je za Udineze, zatim Leće i Fjorentinu. Svojom prodornošću i driblnzima je zaludeo skaute velikana. Prešao je u Čelsi 2014. i već u prvoj (i jedinoj) sezoni u Londonu osvojio je duplu krunu, Premijer ligu i FA kup, svoje prve trofeje.

Usledila je pozajmica pa transfer u Juventus i čak pet uzastopnih skudeta i četiri Kopa Italije... Evropski velikani su kombinovano za njega potrošili 70-ak miliona evra što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Sada sa 34 godine i zarađenih nekoliko desetina miliona evra Kvadrado uživa u životu zajedno sa suprugom Melisom Botero i kada gleda svoju malu decu sigurno se nerado seti svog detinjstva. i svega što mu je nedostajalo, počev od oca. Ali i seti šta je sve postigao od tada...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.