OBRT U PARTIZANU: Prvi kandidat za trenera dolazi iz Poljske, kaže za sebe da je pravi Grobaris totalitare!
Stadion Partizana, Foto: Starsport©

videćemo šta će biti

OBRT U PARTIZANU: Prvi kandidat za trenera dolazi iz Poljske, kaže za sebe da je pravi Grobaris totalitare!

Vuković je slobodan na tržištu, pošto mu je krajem sezone istekao ugovor sa Legijom s kojim je napravio čudo

Objavljeno: 15:41h

Jedan Aleksandar otišao, možda će drugi da dođe. Umesto Stanojevića, da na klupu Partizana sedne Vuković.

Doskorašnji trener Legije Aleksandar Vuković kandidat je Uprave crno-belih sa idejom da zameni Aleksandra Stanojevića, rešenog da se povuče posle finala Kupa Srbije i druge (njegove, a treće ukupno) sezone bez trofeja.

Ono što razlikuje Vukovića od ostalih opcija jeste što u njegovom slučaju stvarno postoji mogućnost da do saradnje i dođe, što obe strane vide prostor za dogovor. Marko Nikolić je, ipak, okrenut Rusiji odakle ima dve odlične ponude (CSKA, Dinamo Moskva), Vladimira Ivića u Makabiju čekaju da vrati stari sjaj velikanu iz Tel Aviva, Italijan Marko Simone je ionako (bio) predlog menadžerske agencije, ne toliko želje čelnika, dok je 42-godišnji Banjalučanin verovatno najrealniji. U ovom trenutku prva opcija.

Aleksandar Vuković
foto: Profimedia

Vuković je slobodan na tržištu, pošto mu je krajem sezone istekao ugovor sa Legijom s kojim je napravio čudo. Opet! Preuzeo ju je u decembru sa zadatkom da spreči sunovrat u Drugu ligu Poljske, jer se tim iz Varšave u tom trenutku nalazio na dnu Ekstraklase, da bi je doveo do desetog mesta, što je veliki pomak imajući u vidu haos koji je zatekao zimus. Inače je omiljen među navijačima, cenjen kod rukovodilaca, prepoznat u tamošnjoj javnosti kao pobednik, pošto je nekoliko puta gasio požar kad je Legiji bilo problematično, a najveći uspeh s njom ostvario najveći uspeh u dosadašnoj trenerskoj karijeri, jer ju je pre dve seozne doveo do šampionskog naslova.

Na sve to je, kako sam za sebe ume da kaže, Grobaris totalitare. Ta emotivna nit prem Partizanu nikad nije prekinuta iako su prošle više od dve decenije otkako je napustio Humsku. Sad bi mogao da se vrati, da pokuša da uradi isto što i sa Legijom. Da on bude taj koji će Parni valjak pokrenuti napred.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.