Uhapšeni vinovnici koji su bakljama hteli da ŽIVE SPALE navijače Partizana u kombiju! UŽAS: MALOLETNIK UČESTVOVAO!
ilustracija: FOTO, Foto: Espreso/ Miloš Dreković

nakon derbija 16.aprila

Uhapšeni vinovnici koji su bakljama hteli da ŽIVE SPALE navijače Partizana u kombiju! UŽAS: MALOLETNIK UČESTVOVAO!

Rasvetljen slučaj koji se dogodio nakon fudbalskog večitog derbija 16. aprila kod sela Markovac. Grupa napadača, od kojih je jedan maloletnik, razbila je prozore na kombiju u kojem su se nalazili Partizanovi navijači, i ubacila dve baklje unutra.

Objavljeno:

Nakon intenzivnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, Policijskom upravom za Grad Beograd i PS Mladenovac, uhapšeno je šest osumnjičenih navijača FK Crvena zvezda, od kojih je jedan maloletan, zbog napada na kombi koji je prevozio navijače FK Partizan posle održanog derbija između dva tima, 16. aprila 2022. godine oko 22:15, kod sela Markovac, opština Mladenovac.

Osumnjičeni V.M. (25) iz Mladenovca, B.N. (35), I.M. (31), T.A. (19) i M.S. (21) svi iz Beograda danas su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok će postupak protiv 16-godišnjeg mladića voditi Odeljenje za maloletnike ovog tužilaštva. Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Svima se na teret stavljaju krivična dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz člana 344a stav 1 i izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika. Nakon saslušanja postupajući tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj petorici osumnjičenih odredi pritvor.

Oni su preprečili put kombiju koji je prevozio navijače protivničkog tima.

1 / 6 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Po izlasku iz vozila, osumnjičeni su stavili maske na lica i kapuljače na glave i krenuli prema kombiju.

Tvrdim predmetima su razbili dva stakla na kombiju, a potom ubacili dve zapaljene baklje u unutrašnjost kombija. Pošto se zapalila unutrašnjost kombija, u kojem je bilo devet oštećenih, oni su pokušali da napuste vozilo, ali im osumnjičeni to nisu dozvoljavali, držeći vrata vozila sa spoljne strane.

1 / 7 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nakon što su oštećeni uspeli da napuste kombi, osumnjičeni su ih fizički napali. Oštećeni su potom uspeli sa pobegnu u obližnju njivu, a osumnjičeni su pobegli sa lica mesta svojim vozilima.

U ovom incidentu četiri osobe iz kombija zadobile su lake telesne povrede.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.