SVET SE MOLI ZA PELEA A ON UPUTIO APEL PUTINU!
Vladimir Putin i Pele, Foto: AP

RAT U UKRAJINI

SVET SE MOLI ZA PELEA A ON UPUTIO APEL PUTINU!

Legendarni Brazilac koji se tokom Kupa Konfederacija u Moskvi 2017. sreo sa predsednikom Rusije, apeluje da se zaustavi sukob

Objavljeno:

Legendarni brazilski fudbaler Pele pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da prekine rat u Ukrajini.

Pele je putem svog zvaničnog Instagram profila poslao poruku Putinu u sredu uveče uoči meča baraža za Svetsko prvenstvo između Ukrajine i Škotske (3:1).

- Ukrajina pokušava da zaboravi, makar na 90 minuta, tragediju koja je zahvatila njihovu zemlju. Boriti se za mesto na Svetskom prvenstvu je već sam po sebi težak zadatak, sada skoro pa nemoguć sa toliko života koji su na kocki - napisao je legendarni brazilski fudbaler.

Pele se sreo sa Putinom tokom Kupa konfederacija 2017. godine u Rusiji i zamolio ga da zaustavi sukob koji je u njegovim rukama.

- Zaustavite invaziju. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo kontinuirano nasilje. U prošlosti smo se sreli, razmenjivali osmehe i rukovali, ali tada nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti na supotnim stranama. Moć da zaustavite ovaj sukob je u vašim rukama. U istim onim koje sam držao na našem poslednjem susretu u Moskvi 2017. godine - napisao je Pele.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.