MITROVIĆ I HALAND OČI U OČI! Jedan vredi 150, a drugi 20 miliona - gde je tu logika?
Mitrović i Haland, Foto: Profimedia, EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL, EPA-EFE/Christopher Neundorf

golgeterski učinak!

MITROVIĆ I HALAND OČI U OČI! Jedan vredi 150, a drugi 20 miliona - gde je tu logika?

Sve oči će ovog četvrtka biti uprte u Mitrovića i Halanda

Objavljeno:

Fudbaleri Srbije će u okviru "B divizije" Lige nacija od 20.45 sati na "Marakani" odmeriti snagu sa selekcijom Norveške.

Naravno, Piksijevi "orlovi" već sanjaju o Mundijalu koji ih očekuje u novembru, a ovo će biti sjajna priprema.

Dva imena o kojima svi pričaju u suret okršaju Srbije i Norveške su Aleksandar Mitrović i Erling Haland.

Srpski golgeter i rekorder reprezentacije ima iza sebe sezonu iz snova, dok mladi Norvežanin ne može da bude zadovoljan u potpunosti.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: Profimedia

Mitrović je postigao jedan od najvrednijih golova za "orlove" u poslednjih 20, apotom nastavio na klupskom nivou. Na 44 utakmice za Fulam u Čempionšipu postigao je 43 gola, oborio rekord lige i uveo tim u Premijer ligu.

Kada se sabere sve dobije se skor od 53 utakmice i 46 golova za reprezentaciju i klub! Srpska javnost očekuje nastavak sjajne sezone, a naravno, da u punom sjaju zablista u Kataru.

Erling Haland je ove sezone više nego ikada imao probleme sa povredama, pa nije odigrao kkao je želeo. Međutim, njegov učinak je svakako impresivan.

Erling Haland
Erling Halandfoto: Profimedia

Odigrao je 33 utakmice i postigao 34 gola. Njegov učinak samo u dresu reprezentacije, od debija do danas je 15 golova na 17 mečeva.

Zanimljivo je da se u prethodnom sudaru u Oslu, kada je Srbija pobedila 2:1, u strelce nisu upisali ni Mitrović ni Haland.

Takođe, razlika u ceni između dvojice napadača je vrtoglava! Dok Haland vredi oko 150.000.000, Mitrović vredi samo 20, a ako uzmemo u obzir njegov učinak, zaista premalo.

"Orlovi" će prve dve utakmice odigrati na domaćem terenu stadiona "Rajko Mitić", najpre protiv Norvežana, a tri dana kasnije će dočekati Slovence.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport©

Narednog četvrtka, 12. juna, sledi put u Solnu na megdan Švedskoj, a 15. juna će biti zatvoren ovaj ciklus gostovanjem u Ljubljani.

Novo okupljanje biće ponovo zakazano za septembar, kada će 24. u Beograd doći Šveđani, a 27. će "orlovi" putovati u Oslo.

Nakon toga će u oktobru biti odigrane još dve prijateljske utakmice, a SP u Kataru igra se od 21. novembra do 18. decembra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.