ZVEZDA SPREMILA 4.000.000 EVRA ZA POJAČANJA: Ove tri pozicije su prioritet! Pomaže i MARKO MARIN
Puca od ambicija: Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

široko

ZVEZDA SPREMILA 4.000.000 EVRA ZA POJAČANJA: Ove tri pozicije su prioritet! Pomaže i MARKO MARIN

Generalni direktor crveno-belih ne obazire se previše na izvanredne rezultate njegovog tima, jer je to sad prošlost...

Objavljeno: 15:37h

"Dovodimo još trojicu, spremni smo da platimo ogromno obeštećenje, jer hoćemo da generišemo velike prihode" - poručio je Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda je i ove sezone pomerila granice sopstvenih uspeha, ali za Zvezdana Terzića je sve to stvar prošlosti. Generalni direktor osvajača duple krune je tokom brifinga sa novinarima u Ljutice Bogdana, između redova, najavio rekordna ulaganja u igrački kadar. Tvrdi: minimum će biti potrošeno 4.000.000 evra!

Zvezdan Terzić
foto: FK Crvena zvezda

Krenimo, ipak, od početka. Jer dotakao se Zvezdan Terzić svega.

“Ova sezona je kao i brojne prethodne bila vrlo uspešna, biće upisana u istoriju Crvene zvezde. Verovao sam i kad je bilo minus pet da možemo da budemo šampioni, hteo sam da probudim sve strukture u klubu. Postali smo već monotoni i dosadni, kada pogledamo šta smo uradili. Odbranili smo duplu krunu, izborili plasman u grupnu fazu UEFA Takmičenja. Stigli smo do osmine finala gde smo zaslužili više u dvomeču sa Rendžersom, finalistom Liga Evrope“.

STIŽE LOVA ZA NAPAD NA LIGU ŠAMPIONA: Terzić se pohvalio, Gazprom pojačao sponzorstvo Zvezdi!

Posebno je Terzić zadovoljan evropskim dostignućima.

„Osvojili smo 22 boda u grupnim fazama protiv ozbiljnih rivala koji dolaze iz ozbiljnih država, poput Danske, Nemačke, Belgije, Bugarske. Dugoročno za Crvenu zvezdu ne može da bude problema, najveći benefit su koeficijenti, jer smo došli do 34. mesta što znači da smo slobodni u prve dve runde. Imamo otvoren put ka Ligi šampiona ili bar Liga Evrope. Nadam se da ćemo iskoristiti šansu za koju smo se borili i izborili. Blizu smo da iz godine u godinu generišemo prihode između 40.000.000 i 50.000.000 evra. Osposobili smo se da generišemo prihode i ulažemo u igrački kadar. Svesni smo želja naših navijača i svesni smo manjkavosti ovoga tima. Moramo da se osvežimo sa tri ili četiri brža i mlađa igrača. Iskoristićemo ovaj prelezni rok, skautirali smo u poslednjih šest meseci špica, desno krilo, veznog i štopera“.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

Terzić je posebno apostrofirao ulogu novog direktora skautinga Crvene zvezde.

„Marko Marin je aktivno uključen u proces skautiranja, svakodnevno radi sa Mrkelom, on je pravo osveženje potrebno Crvenoj zvezdi. Skauting je morao da se podigne na viši nivo. Uverili smo se da Marko ozbiljno gleda na fudbal, sklopilo se to sa nekim njegovim željama. Pronašli smo pravo rešenje. Neverovatno je koliko je Marin posvećen fudbalu, ima veliku mrežu poznanstava. Igrao je u mnogo zemalaja”.

KAKVA RIBETINA! OVO JE ŽENA ZVEZDANA TERZIĆA: Izgleda BRUTALNO, bila je PROFESORKA! (FOTO)

“U Superligi Srbije nema igrača koji odmah mogu da igraju u Zvezdi. Kada se pojavi mladi igrač, uvek napravimo analizu da li je bolji od ovih naših bisera iz Grafičara. Pitanje je da li su bolji od Lučića, braće Mituljikić, Lekovića ili Babića. Vidite i sami da dominiramo, izgubili smo sedam bodova od Surdulice i Vojvodine nekim miksom slabog dana i potcenjivanja. To ne sme da nam se dešava. Ne smemo da večitu rivalu damo toliko fore”.

Zvezda je prethodnih godina pogađala sa povratnicima. Počev od prve generacije Vladana Milojevića.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

„Nije lako. Intenzivno smo pregovarali sa Mihailom Ristićem. To što nama treba, treba i najvećim klubovima. Imamo kostur domaćih igrača, imamo mogućnost da dovodimo strance. Moramo da iskoračimo, ne smemo više da dovodimo polovnjake, da se tako izrazim. Hoćemo da budemo bolji od Olimpijakosa i Dinama, a oni plaćuju milion ili dva godišnje. Sa budžetom od 35.000.000 evra pravimo neverovatne rezultate. Moramo to da podignemo“.

Kings Kangva je već došao, a sudeći prema rečima Zvezdana Terzića milionski transferi se tek očekuju.

"NE POZNAJEM TOG ČOVEKA!" Zvezdan Terzić PRIZNAO da ne zna ko je NJEGOV ZET sa kojim Maša čeka BEBU!

“Mi smo juče imali Upravni odbor. Informisao sam upravu o specifičnosti fudbalskog biznisa. Utvrdili smo da je za ovu godinu predviđeno četiri miliona evra za obeštećenja. Učiniću sve da Zvezda ima još bolji tim. Jer dobar tim generiše ozbiljne prihode. Nikada neću ponoviti grešku iz 2014. godine kada je Upravni odbor doneo odluku da najveća plata bude pet hiljada evra. Naša je obaveza da imamo jak tim, da narod bude srećan. Nama Liga šampiona donosi 25.000.000 evra, plus deonice, plus marketing. Nama je Liga Evrope donela 12.500.000 evra, iako nismo ušli u plej-of. Držaćemo se okvira oko 4.000.000 evra za obeštećenja. Imamo tri pika, ozbiljna pika. Potrebni su nam brži igrači. Jako je teško doći do brzih i mladih igrača. Mi se u kvalifikacijama sudaramo sa timovima od 80.000.000 evra. Moramo više da ulažemo. To možemo samo sa dobrim igračima i dobrim timom. Sledeće godine prvak ide direktno u Ligu šampiona. Svesni smo tog ambijenta i želja“.

Za Zvezdu je već potpisao Kingsi Kangva. Očekuju na Marakani da donese ozbiljan kvalitet.

Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

„On je igrač koga smo pratili tri meseca. Imali smo prvu informaciju o njemu i zato smo ga doveli. Da smo malo čekali izgubili bismo ga. Skauti su ga predložili, pratili. Na kraju sam zvao Miodraga Božovića, rekao mi je da ne čekam, da će nam ga uzeti neki veliki ruski klub“.

Vezni red bi trebalo da bude još pojačan Edmundom Adom?

„Videćemo da li će biti nešto sa Adom. Imamo još neke opcije”.

Do kada se očekuje da Zvezda kompletira igrački kadar.

“Realno je da imamo još tri igrača do početka prvenstva . Imamo dovoljno vremena, kvalifikacije počinju 6. avgusta. Prioritet nam je desno krilo, pa vezni, pa špic. Nije lako. Ali verujem da možemo sve da završimo za 15 dana. Bićete zadovoljni, kao i navijači“

(Espreso/Mozzart)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.