OLIMPIJAKOS I PARTIZAN U RATU OKO MARKOVIĆA: Nehumani uslovi u Grčkoj, ali ne popuštaju!
Svetozar Marković razapet od strane Olimpijakosa, guše mu karijeru, Foto: Starsport©

NE ZANIMA IH NIŠTA

OLIMPIJAKOS I PARTIZAN U RATU OKO MARKOVIĆA: Nehumani uslovi u Grčkoj, ali ne popuštaju!

Svetozar Marković u okovima Olimpijakosa, crno-beli pokušavaju da nagode grčki klub kako bi povratili "svoje dete"

Objavljeno:

Zimski prelazni rok nije bio uspešan, jer Olimpijakos nije hteo da popusti, ni klubu ni igraču, ali daleko od toga da je Partizan digao ruke od Svetozara Markovića.

On već nekoliko meseci pokušava da se oslobodi stega grčkog velikana. Dok je glavni fokus na dovođenju novog trenera, crno-beli aktivno prate i tržište u prelaznom roku, odnosno rasplet arbitraže pomenutog štopera i kluba iz Pireja i spremni su da vrate svoje dete ako se za to ukaže prilika.

Svetozar Marković
foto: Promo

Verovatnoća za to je i te kako realna, jer je Marković, podneo tužbu za mobing i zatražio raskid ugovora sa Olimpijakosom još pre četiri meseca, kada je i napustio Atinu i vratio se u Beograd gde je u proteklom periodu samostalno održavao formu.

Partizan je i tokom zimskog prelaznog roka pokušao da angažuje igrača, međutim, Grci su, bez obzira što nisu računali na Markovića, već je bio izložen popriličnoj torturi trenirajući sam u ranim jutarnjim časovima.

SVI SU OČEKIVALI POVRATAK U HUMSKU! Svetozar Marković doneo ŠOKANTNU odluku!

Tražili su prilično veliki novac za obeštećenje (500.000 evra), dok su crno-beli bili raspoloženi da im ustupe deo procenata od dalje prodaje, jer je igrač svakako bio na “ledu”. Na kraju do dogovora nije došlo, Marković je ostao član Olimpijakosa, u međuvremenu je sakupio video dokumentaciju o mobingu, koja mu je poslužila kao dokaz pred FIFA i UEFA , sva je prilika da će taj spor biti prvi u istoriji kluba koji je igrač dobio u svoju korist protiv grčkog velikana.

Crno-beli bi rado videli Markovića u svojim redovima, jer se radi o veoma kvalitetnom igraču, no, prvo mora da se imenuje trener, sa kojim će dalje usaglašavati korake.

Svetozar Marković
foto: FK Partizan

Podsetimo, Marković se već vraćao u Partizan kao pozajmljen igrač Olimpijakosa, u prvoj godini mandata Aleksandra Stanojevića odigrao je sjajnu sezonu, koja mu je za kratko otvorila i vrata prvog tima pirejskog kluba. Međutim, sve je to bilo kratkog daha, posle letnjih kvalifikacija 2021. godine je sve manje dobijao šansu da bi na kraju ponovo izgubio mesto u timu i vratio se na status zbog koga je i poželeo da napusti atinske crveno-bele... Ovoga puta fudbaler želi da to bude zauvek.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.