LEGENDU RENDŽERSA POGODILA NEIZLEČIVA BOLEST: Nije mu još mnogo ostalo, a odbija da se leči
Istorijska ikona Škotske: Endi Goram, Foto: printscreen/instagram

"fudbaler nad fudbalerima"

LEGENDU RENDŽERSA POGODILA NEIZLEČIVA BOLEST: Nije mu još mnogo ostalo, a odbija da se leči

Škotski golman, koji je osvojio dosta titula i nagrada, smrtno ugrožen neizlečivim oblikom kancera

Objavljeno: 16:33h

Bivšem golmanu Škotske reprezentacije Endiju Goramu ustanovljen je neizlečiv oblik raka jednjaka. Njemu je rečeno da će imati još šest meseci života.

Slavni golman ima 58 godina, najviše nastupa imao je za Rendžers, a u škotskom klubu bio je proglašen za najboljeg čuvara mreže svih vremena.

U intervjuu za "Dejli Rekord" rekao je da se bori kao nikada do sad, uprkos tome što odbija bilo kakav vid hemoterapije, koji bi mu po znanju doktora produžilo život za još tri meseca.

Goram se pre sedam nedelja osetio slabašno, nesposobnim da jede i pije normalno, ali je ignorisao te simptome. Napredne studije su primetile da se kancer proširio do jetre, jednog plućnog krila, rebrima i na tri pršljena. On, uprkos svemu tome, odbija hemoterapiju. Animozitet prema tom principu lečenja gaji još od kad je video kako tretiraju njegovu bivšu ženu Mirjam u njenoj borbi protiv ove bolesti godinu dana ranije.

KOŽA SE JEŽI I DLAKE SE NAKOSTREŠE OD OVIH IMENA: Idealni tim od legendi fudbala koje su završile karijeru u 2019.

Doktor mu je jednom prilikom rekao "uživaj u svojoj svakodnevnici i pokušaj da funkcionišeš što je normalnije moguće". Goram mu je na to odgovorio "bol nije toliko ozbiljna, tako da se nosim sa njome. Pokušaću da ostanem na ovozemaljskom svetu što je duže moguće. Jedina razlika za mene je to što sad imam tu bombu koja otkucava i moje vreme se odbrojava".

Goram je 1992. godine dobio nagradu za najboljeg igrača Škotske u toj sezoni i nagradu"Fudbaler nad fudbalerima" od asocijacije profesionalnih fudbalera njegove države.

Sve to mu je omogućilo da 2001. godine dođe u Mančester junajted na pozajmicu, gde je stajao na golu samo na dva meča, ali može da se pohvali da je sa Đavolima osvojio Premijer ligu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.