OVO JE ISTINA O SUKOBU PIKSIJA I DELIJA! Zbog ovog incidenta legenda nije htela da kroči na Marakanu!
Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

malo poznati detalji!

OVO JE ISTINA O SUKOBU PIKSIJA I DELIJA! Zbog ovog incidenta legenda nije htela da kroči na Marakanu!

Dragan Stojković Piksi je pre više od 10 godina napadunut od grupe navijača Crvene zvezde

Objavljeno: 10:41h

Navijači Crvene zvezde su neprijateljski dočekali selektora Srbije i živu legendu tima sa "Marakane" Dragana Stojkovića Piksija.

U finalu Kupa Srbije su sramnim transparentom isprozivali Piksija, naravno, sa tim se ne slaže većina navijača već najvatrenije pristalice "Delija".

- Nikad nije bila tvoja. Ti nikad nisi bio naš. Decenijskog potopa posle tebe seća se svaki zvezdaš. Sajonara - pisalo je na Severu.

Mnogi ne znaju pravu istinu o sukobu Stojkovića i navijača, a ključni sukob se desio pre 10 godina.

Transparent Delija posvećen Piksiju
Transparent Delija posvećen Piksijufoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Piksi, tada šef struke japanske Nagoje, želeo da poseti “Marakanu”, popije kafu u svojoj kući i sastane se sa tadašnjim predsednikom kluba Vladanom Lukićem.

Peta Zvezdina zvezda je tog 16. januara 2012. godine morao da pričeka Lukića, koji je imao sastanak vezan za Milana Vilotića, rešio je da svrati u “Red kafe”.

I tu su nastali problemi. Bio je Stojković sa legendarnim golmanom Stevanom Dikom Stojanovićem i još nekoliko prijatelja u društvu, naručio je kafu, ali ju je popio mnogo brže nego što je to zamišljao.

U tom trenutku u “Red kafe” je ušla grupica Delija, jedan od najglasnijih prišao je Stojkoviću uz reči:

- Šta ćeš ti ovde? Tebi je ulaz zabranjen!

Piksi na Marakani
Piksi na Marakanifoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Teži incident je tada srećom izbegnut, s obzirom na to da je Stojković mirno popio kafu, izašao iz “Red kafea”, seo u svoj automobil i napustio stadion na kojem je stekoa status legende. Stojković je tada dao i izjavu, potvrdivši šta se tačno dogodilo:

- Dok sam sa prijateljima u kafeu na Marakani pio kafu, za moj sto su prišla trojica navijača Zvezde, od kojih jednog lično poznajem, u žestokom tonu su me upitali šta ja tražim na stadionu. Nisam se uplašio, ali sam bio u čudu - rekao je Piksi pre nešto više od deset godina.

Objasnio je Stojković pre deset godina svoje viđenje situacije sa navijačima iz perioda kad je kao predsednik predvodio Crvenu zvezdu.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Printscreen/youtube/FSS

- Zvezda je u to vreme imala odlične rezultate, igrala je velike utakmice, punila stadione, ali nisam nikad navijačima bio po volji. Verovatno zato što nisam hteo da im se ulagujem i da ih finansiram. Kad su zasluživali, hvalio sam ih, kad je trebalo kritikovao sam ih. Možda su zbog takvog mog odnosa prema njima reagovali na onaj način, kad su me videli na stadionu. Ne želim da verujem da je nešto drugo u pitanju ili da neko drugi stoji iza toga - pričao je Piksi pre deset godina.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.