Čime je Piksi zaslužio uvrede? Da li su Delije zaboravile ČINJENICE: Na BRUTALAN NAČIN JE ODJAVIO trenera u Bariju!
FK Crvena zvezda, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

sećanje

Čime je Piksi zaslužio uvrede? Da li su Delije zaboravile ČINJENICE: Na BRUTALAN NAČIN JE ODJAVIO trenera u Bariju!

Tokom finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana, na severnoj tribini pojavio se (neshvatljiv) transparent posvećen Draganu Stojkoviću Piksiju. Kako je moguće da su Delije zaboravile da je Piksi peta Zvezdina zvezda, i da je učinio šmekersku stvar i kada nije bio u crveno-belom dresu?

Objavljeno:

Dragan Stojković Piksi je bio u dresu Olimpika u meču protiv bivšeg kluba, Crvene zvezde, u finalu KEŠ-a 1991. godine

Piksi je otišao iz Ljutice Bogdana kao peta Zvezdina zvezda, a igra sudbine dovela je do toga da 29. maja pre 31 godinu igra protiv svog nekadašnjeg tima.

Na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju, u finalu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona,Crvena zvezda je odmerila snage sa Olimpikom iz Marselja. I slavila posle penala.

Posle 90 minuta nije bilo golova, a trener Rajmond Gutals je u drugom produžetku uveo sadašnjeg selektora Srbije.

- Igrao sam sedam-osam minuta. Bilo je nekoliko situacija koje su bile kobne i tragične po Zvezdu. Na sreću, nije se desilo - kazao je svojevremeno Stojković u dokumentarcu "Put radosti - Kako je Zvezda pokorila Evropu", a onda opisao šta se dešavalo uoči penal serije.

- Kad nam je (Gutals) prišao, rekao je - šutiraš ti, onda i ti. Ja pitam zbog čega ja, a on kaže: "Pa ti si super tehničar. Svež si...

- Rekao sam mu: "Nema šanse, nema teorije, šutiraj ti..." Tako da sam odbio. Tako se završila ta priča, bilo je dosta nekorektno sa moje strane. Tako je bilo, kad već nisam igrao utakmicu. Nije bilo dileme da šutiram penal protiv Zvezde - objasnio je Stojković.

Podsetimo, detalj koji je Zvezdi doneo krucijalnu prednost bila je i odbrana Stevana Stojanovića. Pogađali su Robert Prosinečki, Dragiša Binić, Miodrag Belodedić, Siniša Mihajlović, i na kraju za titulu, Darko Pančev.

Crveno-beli su imali "pet od pet", dok su Francuzi imali jedan nerealizovani jedanaesterac. Šut Manuela Amorosa zaustavio je kapiten zlatne generacije.

Espreso/24sedam


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.