NEMA VEZE ŠTO JE SITI OSVOJIO PREMIJER LIGU: Jirgen Klop je proglašen za trenera sezone!
Jirgen Klop, Foto: EPA/Biel Alino

pep će da poludi

NEMA VEZE ŠTO JE SITI OSVOJIO PREMIJER LIGU: Jirgen Klop je proglašen za trenera sezone!

Iako su mnogi uvereni da je Klop zaslužio nagradu, javnost je pomalo začuđena što Pep Gvardiola, koji je osvojio PL, nije dobio istu pre Nemca

Objavljeno:

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop proglašen je za najboljeg trenera Premijer lige ispred Pepa Gvardiole, koji je osvojio titulu sa Mančester sitijem.

Nemac je rekao da je nagrada za najboljeg trenera Premijer lige najvažnija nagrada za trenera i da ne bi uspeo da je osvoji bez svojih pomoćnika.

Klop je proglašen najboljeg trenera Premijer lige u ovoj sezoni i uručen mu je trofej koji nosi ime legendarnog trenera Aleksa Fergusona.

- Ovo je velika čast, a ovo je bila luda sezona. U poslednjem kolu, u kome samo dve utakmice nisu imale takmičarski značaj, mi ostali smo dali apsolutno sve od sebe. Bilo je napeto, nije bio najbolji ishod za nas, ali već smo prešli preko toga. A kada osvojite ovakvu nagradu - vi ste ili genije ili imate najbolji stručni štab na svetu, a ja sam ovde zbog mog stručnog štaba i oni znaju koliko ih cenim - rekao je Klop.

Liverpul se do poslednjeg kola borio za šampionsku titulu sa Mančester sitijem, a sezonu u Premijer ligi završio je sa 92 boda, bodom manje od rivala. "Crveni" su ove sezone osvojili dva trofeja – FA kup i Liga kup, a u prilici su da osvoje i treći, pošto će u subotu u Parizu igrati protiv Real Madrida, u finalu Lige šampiona.

Pep Gvardiola
foto: EPA/Juanjo Martin

- To što su me kolege izglasale za najboljeg, to je najbolja nagrada koju možete dobiti. U fudbalu ne verujem u individualne nagrade, ovo je ekipni sport, a ja bih bio niko bez ovih momaka ovde. Radi se o tome šta možemo da uradimo zajedno i šta smo uradili zajedno - naveo je nemački trener.

Iako su mnogi uvereni da je Klop zaslužio nagradu, javnost je pomalo začuđena što Pep Gvardiola, koji je osvojio PL, nije dobio istu pre Nemca.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.