PENALI ILI NEKI NOVI LUDI DEBAKL! Napetost i neizvesnost je zagarantovana! (VIDEO/FOTO)
Zastave Crvene zvezde i Partizana, Foto: Starsport©

biće žestoko!

PENALI ILI NEKI NOVI LUDI DEBAKL! Napetost i neizvesnost je zagarantovana! (VIDEO/FOTO)

Crvena zvezda i Partizan su do sada tri puta igrali u finalima od kada je Srbija samostalna država

Objavljeno: 11:15h

Dueli Crvene zvezde i Partizana uvek su imali i imaće veliku draž. Večiti derbiji uvek se dugo pamte i donose gomilu uzbuđenja.

I dok u šampionatu možete da ispravite kiks, kada je reč o takmičenju u kupu tu popravnog nema. Crvena zvezda i Partizan odlučiće u četvrtak kome pripada Kup Srbije. Zvezda brani trofej, dok Partizan naelektrisan očekuje meč sa željom da preotme trofej ljutom rivalu.

Kada su u pitanju kup dueli večiti rivali su se sastali 39 puta. Crvena zvezda je slavila na 20 utakmica, bez pobednika je odigrano pet mečeva, dok je Partizan trijumfovao na 14 duela. Gol razlika je na strani crveno-belih i iznosi 57:49.

Kada govorimo o istoriji duela u kupu, večiti rivali su se prvi put u finalu sastali davne 1948. godine kada je bilo 3:0 za Crvenu zvezdu.

FK Crvena zvezda 1948
foto: FK Crvena zvezda

Partizan se silovito revanširao 1952. godine kada je pobedio sa ubedljivih 6:0. Dvostruki strelci na toj utakmici bilu su Marko Valok i Branko Zebec, a po jednom su mrežu zatresli Stjepan Bobek i Todor Veselinović.

FK Partizan 1952
foto: FK Partizan

Kada je reč o finalima od kada je Srbija samostalna država, Crvena zvezda i Partizan su tri puta do sada igrali završni duel. Sva ta finala bila su izuzetno neizvesna, a crno-beli su trenutno uspešniji jer su dva puta uspeli da podignu pehar.

Partizan je 2017. godine bio bolji 1:0, a strelac pobedonosnog gola pred 20.000 navijača na stadionu u Humskoj bio je Nikola Milenković.

Dve godine kasnije finale se igralo na Stadionu "Rajko Mitić". Utakmici je prisustvovalo samo 15.000 gledalaca, a Partizan je kao i 2017. godine slavio 1:0. Heroj crno-belih ovoga puta bio je Bojan Ostojić, a jedini gol na meču postignut je u 14. minutu.

Prošle sezone Crvena zvezda bila je bolja u finalu nakon penala 4:3. Posle regularnog dela i produžetaka nije bilo golova, a tragičari ovog meča u penal seriji bili su Miloš Jojić i Branimir Štulić.

Izabranici Dejana Stankovića imaju jasan cilj pred sobom na poslednjoj utakmici ove sezone, a to je odbrana “duple krune”, dok Partizan pobedom u finalu želi da spasi sezonu. Ko će se na kraju radovati ostaje nam da vidimo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.