KAKO JE SUDIJA SPREČIO BRUKU PARTIZANA... Piksi OTKRIO dešavanja sa derbija - da nije tužno bilo bi smešno
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

anegdota sa 80. derbija!

KAKO JE SUDIJA SPREČIO BRUKU PARTIZANA... Piksi OTKRIO dešavanja sa derbija - da nije tužno bilo bi smešno

Priča sa derbija koji je odigran na proleće 1987. godine.

Objavljeno: 08:14h

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi će konačno prisustvovati meču između dva najveća srpska kluba Crvene zvezde i Partizana.

Legenda crveno-belih će ponovo kročiti na "Marakanu" gde se proslavio, a jednom je uspeo da podigne "duplu krunu" 1990, što će pokušati i izabranici Dejana Stankovića, i to drugi put zaredom.

Piksi vrlo dobro zna šta znači pritisak u "večitom derbiju", a jedna zanimljiva anegdota sa 80. okršaja Zvezde i Partizana je opisana u knjizi Nebojše Petrovića "Piksi sve za deset".

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC, Zorana Jevtić, Wikipedia

- Prvi derbi sam izgubio, ali zato drugi... Krenuli smo furiozno i Partizan je posle pola sata ličio na boksera koji je dobio udarac u bradu i tetura se po ringu očekujući svakog časa gong za kraj meča. Počeli su golovi... jedan, drugi, treći. Onda dolazi i četvrti, Musemićeva lopta u prostor, ja dolazim iz dubine, bio sam bar tri metra iza poslednjeg igrača Partizanove odbrane, driblam Omerovića i iz mrtvog ugla šaljem loptu u mrežu - glasi Piksijevo sećanje.

Onda je sudija stupio na scenu...

Dragan Stojković Piksi
foto: Printscreen/Youtube/Vujke

- Dešava se nešto neverovatno, Dušan Čolić poništava gol zbog ofsajda, iako nije bilo nikakve signalizacije njegovog pomoćnika. Pošto je to bilo u 36. minutu, vrlo brzo je odsvirao kraj prvog poluvremena i kad smo krenuli ka tunelu, ja ga pitam: "Majstore, da li je moguće da si samo ti video ofsajd?" A znaš šta mi je Čolić odgovorio? Kaže: "Pa mnogo je, dosta vam je 3:0." Okej, bar je bio iskren (smeh). Da je priznao gol, mislim da bi Partizan doživeo jedan od najtežih poraza u svojoj istoriji - piše u knjizi "Piksi sve za deset".

Meč na "Marakani"se igra od 18 časova, a nadamo se da ovog puta sudije neće biti u prvom planu i da će selektor prisustvovati svetkovini srpskog fudbala u punom sjaju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.