JE LI OVO ANĆELOTI (OPET) PROZVAO JOVIĆA: "Ne mogu da pravim presing ako mi je napred DEBEO igrač!"
Karlo Anćeloti, Foto: EPA/Peter Powel

jednostavna filozofija

JE LI OVO ANĆELOTI (OPET) PROZVAO JOVIĆA: "Ne mogu da pravim presing ako mi je napred DEBEO igrač!"

Liverpul i Real će se za titulu šampiona Evrope boriti u subotu, 28. maja, od 21 čas

Objavljeno:

Italijanski trener Karlo Anćeloti govorio je za novinare na Danu medija Real Madrida pred finale Lige šampiona protiv Liverpula i nasmejao sve novinare kada je dao primer kako treba da pristupi utakmici protiv tima Jirgena Klopa.

- Ovi treneri su odveli fudbal u nešto novo. Mislim da kada je reč o Klopu i Tuhelu, nemačka škola je donela više intenziteta u igre, veći pritisak, naprednije timove, veoma naprednu odbrambenu organizaciju. To je nešto novo. Mislim da nisam iz stare generacije. Mislim da gledam na promene koje je fudbal napravio i koje pravi i koje će napraviti - rekao je on o prednostima vrhunskih evropskih trenera (Klop, Poćetino, Gvardiola, Tuhel...).

Karlo Anćeloti
foto: EPA Juanjo Martin

Pitali su ga potom kako on pravi sistem igre i taktiku za određene utakmice.

- Za mene su najvažnije karakteristike igrača koje imate. Možete da igrate ono što imate u glavi, ali uzimajući u obzir ono što imate ispred sebe. Ne mogu da vršim pritisak ako napred imam igrača koji je debeo! Za presing mi je potreban dobar, jak igrač. Ako je debeo, stavim ga pred gol za završni udarac. To je jasan primer. Savršeno pred finale - nasmejao se italijanski trener, ali isvi prisutni.

Odmah su krenule insinuacije da je mislio na Edena Azara koji se letos mnogo ugojio. Ali, posle oporavka od povrede desnog članka pokazao je da nje vrlo fit na današnjem treningu, a anćeloti je rekao da računa na njega pred finale.

Liverpul i Real će se za titulu šampiona Evrope boriti u subotu, 28. maja, od 21 čas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.