MBAPE O ISPALI REALA: Ne hajem za NOVAC, ide na račun, možda se tim bave advokat i majka!
Kilijan Mbape, Foto: printscreen/twitter/PSG_inside

ŠOKANTNA ISPOVEST kilijana

MBAPE O ISPALI REALA: Ne hajem za NOVAC, ide na račun, možda se tim bave advokat i majka!

Mbape ostaje u Parizu, po njegovim rečima razlog nije novac već njegovi principi i razgovor sa predsednikom Francuske

Objavljeno:

Kilijan Mbape prvi put je javno pričao o produženju ugovora sa francuskim klubom.

Iako se očekivao njegov odlazak u Real Madrid, Mbape je ostao u Parizu gde je dobio astronomski ugovor.

Mediji spekulišu o 100 miliona evra godišnjoj plati uz bonus za potpisivanje novog ugovora od 300 miliona, te mnoge druge beneficije, uključujući učešće u izboru trenera i dovođenju pojačanja.

-Tužan sam jer se priča o novcu. A nikada nisam pričao o njemu, već o fudbalu, titulama, važnim utakmicama. Ljudi mogu da pričaju šta žele, ali nisam takav. Pričao sam sa ljudima iz Real Madrida, sa ljudima iz Pari Sen Žermena i znaju da u razgovorima sa predsednikom Florentinom Peresom ili Naserom El Kelaifijem – tema nikada nije bilo novac. Možda se delom time bavio moj advokat, kao i majka, ali ja nisam. Ja pričam o sportu, na terenu. Novac ide na moj račun, posvetim mu malo pažnje, ali ne hajem. Ovde sam da osvajam titule, da pokažem da sam najbolji i budem srećan, rekao je Mbape.

Kao ključni faktor ostanka u Parizu istao je Francusku, a jedna od važnih osoba koje su mu pomogle u donošenju odluke je predsednik države Emanuel Makron.

Kilijan Mbape
foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

-To je nešto posebno. Nisam mislio da ću ikada pričati sa takvom osobom zbog novog ugovora. Neverovatno je razgovarti sa njim i svim tim važnim ljudima. Na kraju je bila moja odluka, ali svi su mi dali dobre savete. Mnogo sam razmišljao šta bih mogao da uradim ili postanem. Odlučio sam da ostanem u zemlji jer sam Francuz i da budem deo novog projekta, nove ere PSŽ-a. Mislim da je odluka dobra, jer je moja.

Mbape priznaje da je želeo da pređe u Real, ali su se stvari u međuvremenu promenile. -Hteo sam prošle godine u Real Madrid. Smatrao sam da je to dobra odluka, ali sada je drugačije jer sam bio slobodan igrač. Francuz sam i znam da sam bitan svojoj zemlji i kada je to slučaj, ne možete da razmišljate samo o fudbalu, već i o životu. Kada dobijem diplomu ostaću u Francuskoj, ovde živeti sa porodicom i prijateljima. Jedino mogu da se zahvalim navijačima Real Madrida, čitavom klubu, jer su mi dali svu moguću ljubav i bilo je neverovatno jer nikada nisam igrao za njih. Samo kada sam imao 14 godina i to na nedelju dana, ali to je neverovatan klub i želim mus reću u finalu Lige šampiona

Podigao je veliku prašinu kada je jednom prilikom posetio Madrid.

1 / 5 Foto: EPA/Julien De Rosa

Konačni cilj je jasan – Liga šampiona.

-Ne mogu da kažem da je cilj jer je nismo osvojili, već je opsesija. Ne treba da se plašite poraza, ne bojim se toga. Ipak, nisam osvojio Ligu šampiona i to mi je sada opsesija. Osvojio sam Svetsko prvenstvo, nadam se da ću ponovo ove godine, ali želim i trofej Lige šampiona. Trudio sam se svake godine da ga podigne, i nastaviću. To je nešto što želim.

Drugi je da bude najbolji na svetu. -Da bi tu uradili morate da pišete istoriju, osvajate individualna i timska priznanja, pomognete ljudima da uživaju jer fudbal se ne igra samo zbog titula, već i emocija. Nije samo postizanje golova i podizanje Zlatne lopte ili trofeja Lige šampiona. Tu je mnogos tvari na terenu i van njega. Jedna od njih je da pokažete poštovanje i to je nešto globalno.

Svestan je slave, ali se trudi da ostane svoj.

-Možete da budete superzvezda ili da budete svoji. Takav sam, kakav sam. Svoj sam, opušten. Ponekad radim određene stvari za fudbal, posao, jer sam poznat. Kad odem kući ja sam Kilijan, normalan dečko. Provodim vreme sa porodicom, uživam u slobodnim trenucima. Ja sam kao i vi, normalan tip. Kada izađem to nije tako, ali....

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.