RAT U UKRAJINI BAŠ PRAZNI KASU: Najveći ruski klub napuštaju sponzori, ostaje bez 300 MILIONA!
Fudbaleri Spartaka, Foto: Profimedia

stiže zima

RAT U UKRAJINI BAŠ PRAZNI KASU: Najveći ruski klub napuštaju sponzori, ostaje bez 300 MILIONA!

Spartak je ove sezone izborio osminu finala Lige Evrope, ali je izbačen, a ruski klubovi su supendovani iz evropskih takmičenja i za sledeću sezonu

Objavljeno:

Ruska agresija na Ukrajinu ostavlja negativne posledice na sve, pa tako i na ruske fudbalske klubove.

Jedan od najbogatijih ruskih klubova, Spartak Moskva, zapao je u ozbiljne finansijske poteškoće. Sponzori se povlače iz finansiranja ruskog kluba.

Zbog napada su se mnoge komapnije poput MekDonalda i Epla povukle s ruskog tržišta. A kada su u pitanju Moskovljani, u samo nekoliko dana čak tri kompanije su prekinule saradnju sa Spartakom. To su Najki, Nisan i Ural Erlajns.

Stiže zima: Maksimilijano Kofrije (Spartak)
Stiže zima: Maksimilijano Kofrije (Spartak)foto: Profimedia

Prema portalu vedomostisport.ru, zbog odliva sponzora klub je izgubio čak 300 milijuna rubalja, što je blizu pet miliona evra. U Spartaku već stežu kaiš.

Sljedeće godine klupska blagajna će se smanjiti na osam miliona rubalja, a 2024. na četiri miliona rubalja.

Klub je siguran kada je u pitanju oprema jer je Najki klub opremio i pre rata u Ukrajini. Rusi su već najavili da će iduću sezonu igrati u istim dresovima.

Spartak je ove sezone izborio osminu finala Lige Evrope, ali je izbačen, a ruski klubovi su supendovani iz evropskih takmičenja i za sledeću sezonu. "Gladijator" do kraja sezone 2021/22 očekuje finale Kupa Rusije sa gradskim rivalom, Dinamom iz Moskve.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.