ROMAN ABRAMOVIČ ZADAJE MUKE BRITANCIMA! Propada prodaja Čelsija, a razlog je neverovatan?!
Roman Abramovič, Foto: Profimedia

pojavio se novi problem!

ROMAN ABRAMOVIČ ZADAJE MUKE BRITANCIMA! Propada prodaja Čelsija, a razlog je neverovatan?!

Nastavlja se saga oko prodaje Čelsija, sve je dogovoreno, ali dve stvare koče čitav proces

Objavljeno: 21:59h

Činilo se da je ostala samo finalizacija oko prodaje Čelsija, ali iz Velike Britanije stižu oprečne informacije, čak, postoji opasnost da ceo dogovor propadne.

Kako biše "BBC" to bi moglo da se desi zbog "nedostatka konsenzusa sa klubom o nastavku procesa prodaje".

Pozivajući se na insajdera u Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, BBC prenosi da su upaljeni svi alarmi kada je u pitanju završavanje procesa prodaje Čelsija te da bi cela procedura mogla da bude zasutavljena ukoliko rokovi ne budu ispunjeni.

Stadion Čelsija
Stadion Čelsijafoto: EPA/Andy Rain

Čelsi je dogovorio uslove prodaje sa konzorcijumom koji predvodi Ted Boili, ali kako se navodi sada postoje ozbiljne sumnje u to da je Roman Abramovič zapravo spreman da pusti klub niz vodu jer navodno odbija da dogovori detalje prodaje čime bi ministarstvo, koje svakako mora da da svoje odobrenje, bilo uvereno da je sve u redu i da posao može da bude zaključen.

Licenca Vlade po kojoj Čelsi posluje od momenta kada su Abramoviču uvedene sankcije ističe 31. maja, a kako bi prodaja bila završena mora da je odobri i Vlada i Fudbalska asocijacija, a to je proces koji zahteva vreme. Vreme koje Čelsi gotovo više i nema.

Navodno, Vlada sa svoje strane ima problem u davanju dozvole zbog komplikovane vlasničke strukture, što dodatno komplikuje i dug koji postoji prema Abramoviču, a koji iznosi 1.6 milijardi funti. Abramovič je od samog početka procesa prodaje kluba, a i u saopštenju kojim je objavljena prodaja kluba, najavio da će sav novac (4.25 milijarde funti) dati u humanitarne svrhe, ali taj dug koji Čelsi ima prema njemu tada nije spominjan.

Tod Boeli
Tod Boelifoto: Profimedia

- Dve stavke moraju da se reše – gde i kako će se sliti novac od prodaje i koje su to garancije koje će vlada dobiti da novac ide u humanitarne svrhe. Iako je javno rekao da će novac dati u humanitarne svrhe, Abramovič nije dao nikakve pravne garancije za to niti se na pravni način obavezao da tako postupi - naveo je izvor BBC.

Ipak, iz naredne izjave zapravo se vidi da je to manji problem u odnosu na činjenicu da bi sam protok novca preko firme koja je u Abramovuičevom vlasništvu – dakle uplaćivanje novca na ime prodaje i njegovo prosleđivanje u humanitarne svrhe – označilo kršenje sanlcija koje je Ujedinjeno Kraljevtsvo izreklo Abramoviču.

Bilo kako bilo, dva su roka koja moraju da se ispoštuju – rok isticanja licence i početak juna kada je rok u kome Premijer liga izdaje licence klubovima.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.