HOĆE LI SE ČUDESNA 2000. PONOVITI: "Inzagi, veruj u SKUDETO! Možda bude padala KIŠA kao u Peruđi..."
Dejan Stanković i Siniša Mihajlović slave titulu Lacija 2000., Foto: Profimedia

nije gotovo dok se igra

HOĆE LI SE ČUDESNA 2000. PONOVITI: "Inzagi, veruj u SKUDETO! Možda bude padala KIŠA kao u Peruđi..."

"Roso-neri" imaju dva boda više i u poslednjem kolu im je dovoljan bod na gostovanju bezbrižnom Sasuolu jer imaju bolji međusobni skor

Objavljeno:

Kolo pre kraja imamo dve nepoznanice oko titule šampiona u ligama "Petice".

U Engleskoj Mančester siti ima bod više od Liverpula i pobedom nad Aston Vilom na svom terenu može da osvoji Premijer ligu.

A u Italiji će za vikend epilog dobiti velika borba gradskih rivala, Milana i Intera. "Roso-neri" imaju dva boda više i u poslednjem kolu im je dovoljan bod na gostovanju bezbrižnom Sasuolu jer imaju bolji međusobni skor (1:1 i 2:1) sa Interom u prvenstvu, iako su ih "nero-azuri" nadigrali u polufinalu Kopa Italije (0:0 i 3:0).

FK Inter, FK Milan, Kup Italije
foto: Profimedia

Inter mora da pobedi kod kuće takođe bezbrižnu Sampdoriju (oni slave ispadanje iz lige svog gradskog rivala, Đenove) i da se nada čudu u Sasuolu.

- U zaostatku smo, treba nam pobeda i njihov poraz. Ali to se već dešavalo, osvajao sam šampionat kad sam imao dva boda manje kolo do kraja - rekao je Simone Inzagi, trener Intera.

Simone Inzagi
foto: Profimedia

Inzagi je na ovaj način podsetio na ludu završnicu Serije A 2000. godine. Tada je kao napadač Lacija sedeo na klupi i slušao kako Juventus gubi na natopljenom terenu u Peruđi. Gubi utakmicu i titulu.

FK Lacio, FK Lacio 2000
foto: EPA/FILIPPO MONTEFORTE

Rimski "Orlovi" sa Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem, tako su na senzacionalan način doneli "Laciju drugu titulu prvaka, i do danas poslednju. Sa klupe ih je predvodio Sven Goran Erikson koji je pokušao da ohrabri svog nekadašnjeg pulena, Inzagija.

Sven Goran Erikson
foto: Profimedia

- U svakom slučaju, Inter je imao odličnu sezonu. Ali, zašto čudo ne bi moglo da se ponovi? Inzagi, veruj u skudeto. Možda će padati kiša u Ređo-Emiliji kao u Peruđi...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.