RUS NE MOŽE, ALI RUSKINJA MOŽE! Neočekivan potez novih vlasnika Čelsija!
Marina Granovskaja, Foto: instagram/entirelycfc, instagram/ chelsea.aze1905

otkud sad ovo?

RUS NE MOŽE, ALI RUSKINJA MOŽE! Neočekivan potez novih vlasnika Čelsija!

Desna ruka Romana Abramoviča ipak ostaje u Čelsiju

Objavljeno:

Ruski milijarder Roman Abramovič više nije vlasnik Čelsija zbog dobro poznate situacije u Ukrajini, a konačno je dobio zamenika.

On je prodao vlasništvo nad engleskim velikanom, a otkupio ih je moćni američki biznismen Tod Boli.

Ono što je potpuno neočekivano je da su novi vlasnici su odlučili da Marina Granovskaja ostane direktor kluba iako je bila najbliža saradnica Romana Abramoviča. Ona tu funkciju obavlja od 2013. godine, a u klubu je od 2003.

Marina Granovskaja
Marina Granovskajafoto: instagram/entirelycfc, instagram/ chelsea.aze1905

Ruskinja sa kanadskim pasošem je skoro 20 godina bila odgovorna za odluke koje su promenile istoriju kluba i koje su, na kraju, rezultirale trofejima, pa i dvostrukim osvajanjem Lige šampiona.

Koliko je ona važna za rezultate Čelsija najbolje govori podatak da je ona glavni krivac što je Drogba ostao u timu 2009. godine, kada je čitava uprava htela da mu vidi leđa.

Pored toga Granovskaja je najzaslužnija za to što je “Najk” potpisao ugovor sa Čelsijem na 15 godina u vrednosti od 70 miliona evra po sezoni.

Stamford Bridž
Stamford Bridžfoto: EPA/Andy Rain

Kolika je njena uloga možda najbolje govore i reči proslavljenog asa i legende kluba Petra Čeha, koji je trenutno šef sportskih operacija.

- U našem klubu samo jedna osoba pravi dogovore i završava ih. To je Marina. Mi definišemo igrača koji nam treba i pokušavamo da promislimo da li on želi kod nas. Dalje, javimo se Marini i ona sve radi dalje. Nemam sumnju da je ona najbolja osoba za taj posao - rekao je Čeh.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.