ZBOG OVOGA JE PREBIO DEČAKA?! POZNAT JE POLICIJI: "Kriminalci su oko srpskog fudbala! Ovo nema ni u ZIMBABVEU!"
Foto: Profimedia, Ilustracija

detalji incidenta u kovilovu

ZBOG OVOGA JE PREBIO DEČAKA?! POZNAT JE POLICIJI: "Kriminalci su oko srpskog fudbala! Ovo nema ni u ZIMBABVEU!"

Kako ističe predsednik kluba BSK Batajnica, incidenti su mnogo dublje prirode nego što se čini u prvi mah

Objavljeno:

Nemili događaj koji se desio u Srbiji uzdrmao je čitavu naciju, s obzirom na to da je na utakmici mlađih kategorija Siti Kluba i BSK-a iz Batajnice, huligan prebio maloletnog golmana (16), i to sve zbog trošenja vremena, a kako prenosi Telegraf počinilac se predao policiji.

Utakmica je odigrana u okviru 19. kola Druge beogradske lige u uzrastu omladinaca, gde je drugoplasirana ekipa BSK-a gostovala Siti Sport klubu iz Kovilova, a čitav incident se dogodio u 85. minutu.

Kako Telegraf prenosi, do incidenta je došlo kada je mladi golman BSK Batajnice, Aleksa B. (16), odlučio da zadržava vreme, kako to obično golmani i rade u smiraj utakmice. Rezultat je bio na njihovoj strani, vodili su 3:1 i utakmica je praktično bila rešena, kada je jedan od roditelja igrača iz protivničke ekipe uleteo na teren, udario je golmana A.B., a potom nastavio da ga šutira, dok ga ostali nisu razdvojili.

Golman A.B. u vozilu Hitne pomoći
Golman A.B. u vozilu Hitne pomoćifoto: Printscreen/Twitter/@SILVANA71376830

Ubrzo su se ostali umešali, sklonili su mladića, potom su stigli i pripadnici MUP-a, ali i Hitne pomoći koji su odvezli pretučenog mladića u Urgentni centar. Počinilac je prvobitno pobegao, ali se nešto kasnije i sam predao, dok je golman ostao sa teškom telesnom povredom u vidu slomljenog nosa.

Kako ističe predsednik kluba BSK Batajnica, incidenti su mnogo dublje prirode nego što se čini u prvi mah.

- Uzrok je to što su kriminalci oko srpskog fudbala, pogotovo beogradskog, što se beogradski sport nalazi u totalnoj katastrofi i što ga vode nestručni ljudi. To je razlog za ovu celu situaciju, gde svako može da priđe i ugrozi bezbednost detetu zbog dečjeg rezultata. On je napao našeg golmana, golman zadržava loptu, kraj utakmice. Čovek preskače, 36 godina ima, preskače ogradu, udara dete i onda ga šutira. Je l' to normalno?! To ni u Zimbabveu nema - rekao je za Telegraf predsednik BSK-a iz Batajnice Milan Đuranović, pa nastavio:

- Golman je dobro dete, on je 2005. godište. To Kovilovo je poznato po incidentima, nema policije, nema ozbebeđenja i kako da pustimo decu da igraju negde? Treba da brinemo da li će ih neko prebiti ili ne? Sport treba da bude kao pozorište, počeće da gađaju fudbalere sa jajima, ciglama, gde vodi sve ovo? Zamislite roditelje koji treba da puste dete u bilo kakav sport, a neko uđe i prebije to dete, šta da rade oni? - zaključio je ogorčeni predsednik, koji je potom izjavio da je počinilac odveden u zatvor, gde je "stari znanac".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.