STANOJEVIĆ NIJE ODOLEO: "Spinujete, Zvezda pokrenula MAŠINERIJU, nije bila frka kad se dugovalo Degeneku €900.000!"
Aleksandar Stanojević, Foto: Starsport

"mi smo onemogućeni"

STANOJEVIĆ NIJE ODOLEO: "Spinujete, Zvezda pokrenula MAŠINERIJU, nije bila frka kad se dugovalo Degeneku €900.000!"

Da bi Parni valjak prvi prošao kroz cilj potrebno je da dobije sve utakmice do kraja, a crveno-beli ne dobiju bar dve

Objavljeno:

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je burno reagovao na konstataciju da je njegov tim u teškoj poziciji zbog "blagog pada" u formi.

- To nije bio pad! Mi smo onemogućeni. Da je bio crveni karton na Banovom brdu (posle starta Kovačevića nad Rikardom) možda bismo i na tom meču dali tri gola. Zadovoljan sam što stvaramo šanse, dajemo golove, ako uzmete celu godinu, videćete da smo u dobrom ritmu. Uzrok što smo dali manje je u specifičnim stvarima - jedna je od Stanojevićevih izjava na konferenciji za medije posvećenoj duelu sa Vojvodinom, mada se manje pričalo o okršaju sa Novosađanima.

Više o Partizanovim šansama da u preostala tri kola stigne večitog rivala.

- I vi mediji se ponašate kao da je Zvezda uzela titulu. Vidim kako svi pričaju da će Zvezda igrati u Ligi šampiona, ko su joj protivnici. Nije nam prijatno iz hiljadu razloga, momci ne odustaju od prvog dana, videli ste njihov odnos i način funkcionisanja. Mi se uvek nadamo. Dok smo matematički u mogućnosti.

Da bi Parni valjak prvi prošao kroz cilj potrebno je da dobije sve utakmice do kraja, a crveno-beli ne dobiju bar dve. Rivali su im niški Radnički, Napredak i Voždovac. Pitanje je gde lider može da pogreši.

- Neću da kažem ništa. Vidim da se trudite, ali ni vi ne verujete. Nisu kiksnuli pet godina. Nadamo se da će sledeću da kiksnu i onu tamo. To je prirodno, sportski, ali vidim da ni vi ne verujete. Dešava se svašta u fudbalu, ali ni vi ne verujete.

Na konstataciju da nije realno da Zvezda pogreši dvaput za tri sedmice, Stanojević je uzvratio bujicom emocija.

- Vi pričate realno, ali gde da izgube? Bilo je šest utakmica do kraja (posle večitog derbija) i što ne može da se izgubi u Novom Sadu? Zašto igramo, ima li smisla da igramo ili da se ja uzdržavam i kažem da ne može da izgubi. Naravno da verujem, ali šta... Svi smo mi verovali, pa se desi Čukarički, Napredak, o čemu pričamo. Verujemo da će prvenstvo biti regularno, a onda ne radi VAR. I opet ću vas sve nervirati. Zašto? Zato što posle 100 dobijenih utakmica i 100 datih golova imam pravo da pričam! Sve smo dobili, a vi ste napravili spin da se Luganu duguje 200.000 evra. Glupost!

U pitanju je novac koji Partizanova uprava nije na vreme uplatila na račun Lugana na ime dela obeštećenja za transfer Filipa Holendera, zbog čega je klubu pretila zabrana registracije fudbalera u naredna tri prelazna roka na osnovu dopisa FIFA. Na pomen tog slučaja Aleksandar Stanojević je buknuo.

- Ne znam da li je bila takva frka kad se Milošu Degeneku dugovalo 900.000 evra! Znate šta je to u Srbiji, pa je sve super i bajno. Ovde momci uglavnom dobijaju novac na vreme, ima i nekih dugova od ranije, ali da se ovde duguje nekome 900.000, vi mediji biste nas ugasili. Znam, ponavljam se, kazaćete: 'Ovaj opet priča'. Mogu to sebi da dozvolim, jer smo sve utakmice dobili, igrali osminu finala Lige konferencije, u polufinalu smo kupa. A ovde se prave spinovi, to nije tačno, utiče na opštu sliku. Da ne verujemo u sebe, mislite li da bismo pobedili sve utakmice? Da je frka u Partizanu, da nismo dobili između nas?

Posle retoričkih pitanja, usledili su odgovori ispreplitani nekim podsećanjima.

- U Partizanu nema nikakvih problema zato što sve pobeđujemo. Da znate, sve je u redu, između nas i u rukovodstvu zato što smo uzeli toliko bodova. Da ne verujemo, mi bismo odustali, ne bismo pobedili u Kruševcu, ni Čukarički, ni TSC, al smo oprezni zbog mašinerije koju je Zvezda pokrenula tokm proleća. Je l’ bilo obećanje da će sve biti regularno? Je l’ izašao predsednik države i rekao: 'Zapamtite da će prvenstvo biti regularno?' Onda na polusezoni neko nije ispoštovao predsednika države i celu priču. I onda ćete da spinujete zašto nisi pobedio 40 utakmica. Nije raspad kod nas! Kod nas je sve super. Pravićete razne spinove, jer je tamo ozbiljna mašinerija. Žao mi je što su naši navijači ušli u vrtlog te priče. Umesto da nam pomognu, jer ginemo za ovaj grb ozbiljno. Da smo odustali, sad bismo bili iza 30 bodova. Teško je boriti se sa mašinerijom.

(Espreso/Mocartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.