RUSI OSNIVAJU NOVO TAKMIČENJE POSLE SUSPENZIJE! Zvezda i Partizan dobijaju pozivnice?
Detalj sa meča Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport©

PRESEDAN!

RUSI OSNIVAJU NOVO TAKMIČENJE POSLE SUSPENZIJE! Zvezda i Partizan dobijaju pozivnice?

Ruski klubovi osnivanju alternativno takmičenje i pozivaju najveće srpske klubove

Objavljeno:

Član Etičke komisije Fudbalskog saveza Rusije, Andrej Sozin, dozvolio je uključivanje stranih klubova, u mogući turnir Kupa Premijer ligi koji bi po formatu i sitemu takmičenja mogao da podseća na Ligu šampiona.

Sozin ne samo da je dao dozvolu, već je u izjavi za tamošnje medije otkrio da je jedan od planova organizatora da među učenike uvrste i najveće srpske klubove Crvenu zvezdu i Partizan.

- Pre mesec dana sam čuo da to planiraju i da žele da pozovu srpske klubove poput Partizana i Crvene zvezde. Mislim da je logično da se ovaj turnir održi na leto, mislim da neće biti bez nagradnog fonda. Ne vidim zašto bi bio problem da učestvuju ekipe iz Beograda? Šta bismo prekršili? Ako žele da igraju imaju direktan let. Zašto ne bi bio pozvan neki kineski klub ili kazahstanski Kairat? Ideja je dobra, broj utakmica bi se povećao. Čini mi se da se sada bira format kojim bi se igralo - rekao je između ostalog Sozin.

UEFA, ilustracija
UEFA, ilustracijafoto: EPA/Jean-Christophe Bott

UEFA je pre nekoliko dana zabranila ruskim klubovima i reprezentaciji da učestvuje u takmičenjima pod njenim okriljen, pa su tamošnji fudbalski čelnici očigledno promorani da traže i organizuju alternativna takmičenja.

Izbacivanje ruskih klubova napravilo je značajna pomeranja u evrokupovima za narednu sezonu. Srbija je dobila mesto u Ligi Evrope, a Crvena zvezda i Partizan će lakše pronaći put do grupne faze.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.