OSTAVIO TRAG I NA DRUGOM KRAJU SVETA: Japanci šalju molitve i sećanja na Ivicu Osima!
Ivica Osim, Foto: Profimedia

pogodila ih vest

OSTAVIO TRAG I NA DRUGOM KRAJU SVETA: Japanci šalju molitve i sećanja na Ivicu Osima!

Vest o smrti legendarnog Ivice Osima potresla je fudbalski svet, a čelnici Fudbalskog saveza Japana su bili ljudi.

Objavljeno: 10:08h

Poznato je da je Osim u trenerskoj karijeri ostavio trag u svim klubovima i reprezentacijama koje je vodio, a to se posebno odnosi na selekciju Japana.

Legendarni Švabo ostavio je veliki trag u Japanu. Vodio je JEF Junajted od 2003. do 2006. godine, a nakon što je ovom klubu doneo prvi trofej u istoriji, dobio je priliku da trenira reprezentaciju Japana.

Ivica Osim
Ivica Osimfoto: Profimedia

Mnogi veruju da bi napravio velike stvari sa reprezentacijom Japana, ali je sve to sprečio težak moždani udar koji je doživeo 2007. godine. Ipak, status Osima u Japanu sada se najbolje vidi.

U ovoj zemlji preplavljeni su vešću da je Osim preminuo, zbog čega se oglasio i Fudbalski savez Japana.

- Sinoć su mi rekli da je gospodin Osim preminuo. Imam mnogo uspomena sa njim. Stvorio je sjajan tim za Svetsko prvenstvo 1990. Napravio je sjajan tim JEF Junajteda, reprezentaciju Jugoslavije... Njegova sposobnost razumevanja igrača je bila odlična. Molim se za njega - rekao je predsednik FS Japana Kozo Tašima.

1 / 6 Foto: FK Partizan

Oglasio se i Saburo Kavabuči, koji ima funkciju savetnika u Alijansi, koji se prisetio trenutka kada se Osim nakon moždanog udara probudio iz kome.

- Prve reči koje mi je rekao nakon buđenja su bile: 'Ne želim da prihvatim da moram da ti kažem hvala što me podržavaš jer sam na rehabilitaciji. Ne mogu da zaboravim taj njegov nestašni osmeh na licu u to teško vreme - otkrio je on.

Takođe, na Tviteru se oglasio i JEF Junajted u kojem je Osim ostavio neizbrisiv trag.

- Želimo da izrazimo duboko žaljenje zbog smrti Ivice Osima u Austriji. Molimo se od srca za Vas - navodi se u saopštenju japanskog kluba.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.