POGINUO NA UŽASAN NAČIN: Za sobom ostavio troje dece i pregršt trofeja! OTIŠAO MLAD: Ispunio očevu želju i svoj san
Hose Antonio Rejes, Foto: Epa/ EDUARDO ABAD

sećanje

POGINUO NA UŽASAN NAČIN: Za sobom ostavio troje dece i pregršt trofeja! OTIŠAO MLAD: Ispunio očevu želju i svoj san

Sa 16 godina postao je najmlađi debitant u najjačem rangu takmičenja svog omiljenog kluba u Primeri, a poginuo je u cetu mladosti.

Objavljeno: 07:46h

Ostvario se san ambicioznog dečaka.

Dečak koji je svakodnevno gledao kroz prozor majčinog automobila 30 kilometara dug put do sportskog centra. Uvek bi lutao svojim snovima sa nadom da će postati veliki fudbaler i svetska klasa.

Njegov uspon do slave bio je brz. Nije mu trebalo dugo da postane heroj nove generacije i izvuče svoj voljeni klub iz velike krize i postavi temelje za ono što će uslediti.

Reč je o Hoseu Antoniju Rejesu, tragično preminuloj legendi Sevilje koji je kao 13-godišnjak morao da ispuni očevu želju.

Grad Sevilja je podeljen na dva dela. Otac je veliki navijač Betisa i želeo je da ga sin vidi u "zeleno-crnom" dresu, onom Betisa. Rejes, kao svako dobro vaspitano dete, ispunjava očevu želju. Ipak, slikanje u dresu je jedno, a igranje za klub drugo.

Antonio se odlučio za Sevilju i nije pogrešio. Već sa 20 godina pridružio se tada jednom od najboljih timova tog doba na čelu sa Arsenom Vengerom, potpisavši za Arsenal u januaru 2004. godine za tada ogromnih 20 miliona evra.

Brz, eksplozivan sa razornom levom nogom, brzo je postao jedan od najboljih krilnih igrača. Igrao je za Real, Atletiko, Benfiku, Sevilju... Postao je i mamac za trofeje. Osvojio je čak pet trofeja Lige Evrope. Tri sa Seviljom i dva sa Atletiko Madridom. Ima i medalje šampiona Engleske i Španije sa Arsenalom i Realom.

Na kraju je sakupio ukupno 12 trofeja.

Kako se njegova karijera bližila kraju, igrao je za španske niže lige i putovao u Kinu. Poslednji klub u njegovoj karijeri bila je Ekstremadura.

Uvek je voleo automobile, uvek bi imao kolekciju od pet do šest automobila u garaži. Sudbina je htela da on svoj život okonča upravo za volanom. Preminuo je kada je imao 35 godina.

Bila je to strašna nesreća. Neke pretpostavke su bile da je vozio čak 220 kilometara na sat. Otišao je u cvetu mladosti, a iza sebe je ostavio suprugu Noelu Lopez i troje dece. Ćerke Noeli i Trijana i sin Hoze Antonio Junior. Gde god je igrao ostavio je neizbrisiv trag. Svi ga pamte kao velikog čoveka punog pozitivne energije...

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.